Araç satın almayı kolaylaştırarak Mercedes ve Volkswagen'in desteğini alan uygulama: AutoGravity

Araç satın almayı kolaylaştırarak Mercedes ve Volkswagen'in desteğini alan uygulama: AutoGravity

Günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olan mobil uygulamalar tüketicinin satın alma süreçlerini kolaylaştırırken, işletmelere de başarı getiriyor. Dijital ortamda ürün ve hizmet kalitesi başarının sırrı gibi görünse de, başarı için gizli anahtar "müşteri deneyimi'nin arkasında yatıyor.

Kullanıcısına birkaç adımda ürünü satın almayı sağlayacak uygulamalara artık aşinayız. Satın alma süreçleri uzun ve bir ton evrak işinden ibaret olan konut satın almayı bile artık çok daha kolay hale getiren uygulamalar var.

Değişen bu ekosistem otomobil dünyasını da uzun zamandır etkiliyor. Yeni bir örnek ise tüketicilerin araç satın alma ve kiralama yöntemlerini değiştirmeyi amaçlayan Kaliforniya merkezli AutoGravity. Zira uygulama, tüketicilerin istedikleri fiyata kendi istedikleri araçları seçebilmelerine ve bir bayiye adım atmadan önce bir kredi için ön yeterliliğe sahip olmalarına olanak veren uygulama tabanlı bir teknolojiye sahip.

2017'da resmen kurulduğunu ilan eden girişim, bugüne kadar 3 milyar dolarlık araç finansmanı yarattı. AutoGravity'nin baş teknoloji sorumlusu Jason Bonifay, Business Insider'a verdiği röportajında,  "Esas amacımız, insanların basitçe araba satın alma şeklini kökten değiştirmektir. İşimizi doğru yaptığımızda, uygulamamızı kullanabilecek, istediğiniz aracı bulabilecek, finansmanı bulabilecek ve bayilikle karşılaşacaksınız." diyor.

Girişim çiçeği burnunda olsa da, geçmişi oldukça güçlü. Zira Daimler Financial Services AG'nin Benedikt Schell, AutoGravity'nin yönetim kurulu başkanı; CEO Alex Mallmann, 1998'den bu yana çeşitli oto-finans kapasitelerinde Mercedes-Benz'de çalıştı. Öte yandan  girişim Daimler ve Volkswagen gibi şirketlerden yatırım alıyor ve iş ortakları arasında ise ABD'nin en büyük beş araç satıcısı bulunuyor.

Uygulama sadece 5 ekrandan oluşuyor. "Ana Sayfa" ekranı, tüketicilerin arabalara fiyat, stil, yapımcı veya satıcıya göre göz atmasını sağlıyor. "Araçlar" ekranı, tüketicinin otomobilin fiyatını ve şartlarını belirlemesini, "Garaj" ekranı, kullanıcıların seçimlerini kaydetmelerini ve karşılaştırmasını sağlıyor. "Kredi Uygulaması" ekranı, seçilen şartlar için finansmanı arıyor ve aralarından seçim yapmak için en az dört teklifle kullanıcıya sunuyor.

AutoGravity'nin en güzel yanlarından bir tanesi kullanıcının hiç bir şekilde uygulama için ücret ödememesi. Kazanç modelini satıcının sattığı araçtan komisyon keserek sağlayan AutoGravity'e her ay 150 bin'den fazla yeni kullanıcının eklendiği belirtiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.