Fortnite, sadece iOS platformundan 300 milyon dolar gelir elde etti

Fortnite, sadece iOS platformundan 300 milyon dolar gelir elde etti

2018 yılının en popüler oyunu olmayı başaran Fortnite, iOS platformunda önemi bir başarıya imza attı. Sadece geçtiğimiz Mayıs ayında 296 milyon dolar gelir elde ettiğini sizlere aktardığımız Fortnite, iOS platformunda 300 milyon dolar gelir elde etmeyi başardı.

Uygulama analiz firması SensorTower'ın paylaştığı verilere göre Fortnite, sadece geçtiğimiz hafta iOS platformunda 20 milyon dolar gelir elde etti. Hatırlatmak gerekirse Fortnite, geçtiğimiz Mart ayında resmen iOS platformu için ücretsiz olarak kullanıma sunulmuştu.

200 gün içinde 300 milyon dolar

Samsung Galaxy Note 9 tanıtımı ile birlikte sınırlı sayıda Android modeli için kullanıma sunulan Fortnite, 300 milyon dolar gelir başarısında sadece 200 gün içinde ulaştı. Kısacası Mart ayından bu yana iOS platformundaki Fortnite oyuncuları günde ortalama 1,5 milyon dolar harcadı.

Fortnite'ın iOS platformunda 300 milyon dolar barajına ulaşan en hızlı oyun olmadığını da belirtelim. Pokémon Go oyunu 113 gün içinde 300 milyon dolar gelir barajını aştı. Karşılaştırmak gerekirse Clash Royale oyunu 200 gün içinde sadece 228 milyon dolar gelir elde etmeyi başardı. Üçüncü sırada yer alan Fortnite Honor of Kings oyunu ise 200 günde 121 milyon dolar gelir elde etti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.