Microsoft, Windows 10'un Ekim 2018 güncellemesini yayınladı

Microsoft, Windows 10'un Ekim 2018 güncellemesini yayınladı

Microsoft dün düzenlediği basın toplantısında Windows 10 'un Ekim 2018 güncellemesini yayınladıklarını duyurdu. Microsoft güncellemeyi beklemek istemeyenler için otomatik güncellemeyi 9 Ekim'de başlatacak.

Bir çok Windows güncellemesinde olduğu gibi Ekim güncellemesi de yeni bi arayüz ya da aklınızı başınızdan alacak yeni özellikler sunmuyor. Güncellemelerin çoğu kademeli ancak ilgi çekici bir kaç özellikten de söz etmek mümkün.

Hatta en ilginç özelliklerden biri de detaylarını daha önce sizlerle paylaştığımız "Your Phone" uygulaması. Bu uygulama PC'nizden Microsoft'un mobile companion uygulamasına sahip Android telefonunuza mesaj atmanızı sağlıyor. İlerleyen süreçte ise bildirimleri masaüstünüzde görmenizi sağlayacak. Ancak şimdilik bu seçenek yayında değil.

Bu arada bu güncellemeyle birlikte iş akışınızı kolayca devam ettirmeniz için telefonunuzdan PC'ye geçmenizi sağlayan araçların da Windows'ta yerini aldığını belirtelim.  Üstelik bu özellikler iOS kullanıcıları tarafından rahatlıkla kullanılabiliyor.

Cihazlar arası eşleştirmelerin yanı sıra PCler arası not panosu paylaşma özelliğinin de bu güncellemeyle birlikte yayınlandığını ekleyelim.

Hatta son zamanlarda uygulamalarda gece modunun öne çıkmasıyla birlikte Windows 10 File Explorer da gece temasına kavuştu. Ayrıca uygulamanın arama deneyimi yenilenirken, uygulamaya yeni bir ekran alıntısı aracı da eklendi.

Windows'un en çok beklenen Sets özelliğinin ise bu güncellemeye yetişemediğini söylemekte fayda var. Aslına bakarsanız Sets, Windows 10'un piyasaya sürülmesinden bu yana işletim sistemindeki kullanıcı deneyimini tamamen değiştirecek bir özellik olarak karşımıza çıktı. Dolayısıyla özelliğin bu güncellemeye yetişmemesinin sebebi, şirketin kullanıcılara tüm hata ve açıklarından arınmış, etkileyici bir ürün sunmak istenmesinden kaynaklanıyor olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.