Futbolcuları kitle bazlı değerlendiren Scoutium'un mobil uygulaması yayına alındı

Scoutium, Google Play Store ve App Store için yeni mobil uygulamasını yayına aldı.
Futbolcuları kitle bazlı değerlendiren Scoutium'un mobil uygulaması yayına alındı

Futbolcuların keşfedilmesini sağlayan bir girişim olarak hizmet veren girişim Scoutium, Google Play Store ve App Store için yeni mobil uygulamasını yayına aldı. Scoutium'un geliştirdiği mobil uygulaması, yeni ara yüzü ve eklediği yeni özelliklerle kullanıcılarının karşısına çıkıyor.

Scoutium geniş anlamıyla, kullanıcılarının yaptığı futbolcu değerlendirmelerini ve canlı analizleri kulüplere ulaştırarak futbolcuların keşfedilmesini sağlayan kitle kaynaklı dijital futbol gözlemci platformu olarak faaliyet gösteriyor. Platform, kullanıcılarının futbolcularla ilgili görüşlerinin bilimsel metotlar ile kulüplere ulaşmasını sağlıyor.

40

Başarılı olduğunu tespit ettiği kullanıcılarını Scoutium Gözlemcisi olarak tescilliyor ve açılan görevler doğrultusunda, gözlemcilerinin, maçlara giderek detaylı analiz yapmasını sağlıyor. Ek olarak gözlemcilerin beğendiği futbolcuların analizini de sisteme yükleyerek yetenekli futbolcuların keşfedilmesine olanak sağlıyor, kulüplerin ve premium üyelerin bu analizleri satın almasıyla da gelir elde ediyor.

Şu ana kadar Scoutium'da 15 bin kayıtlı kullanıcı, 100 binin üzerinde değerlendirme yaptı. 100 tescilli Scoutium Gözlemcisi ise platformdan düzenli olarak gelir elde ediyor. Scoutium 150 kulüple çalışıyor, haftalık yüzde 10’un üzerinde büyüyor ve bu büyüme hızı artmaya devam ediyor.

2018'in Ocak ayında 1 milyon dolar yatırım alan Scoutium, 2019 yılında ise yurt dışına açılarak global bir marka olmayı hedefliyor. Platformun, bu hedef doğrultusunda ilk olarak faaliyet göstermek istediği ülke ise İngiltere. Scoutium'un 2020 planları arasında ise tüm dünyada 1 milyon kullanıcıya ulaşmak yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.