Foursquare 33 milyon dolarlık F Serisi yatırım turunu tamamladı

Foursquare 33 milyon dolarlık F Serisi yatırım turunu tamamladı

Foursquare geçtiğimiz gün itibariyle 33 milyon dolarlık F Serisi yatırım turunu tamamladığını duyurdu. Kapanan bu seride 25 milyon dolarlık yatırımın alındığını ve kalan 8 milyon doların ise yıl sonuna kadar alınmış olacağını blog yazısında paylaştılar.

Simon Ventures ve Naver Corp tarafından tamamlanan bu yatırım turunda önceden de yatırım yapmış olan Square Ventures' de yer aldı.

10. yaşını kutlamaya hazırlanan Foursquare bildiğiniz gibi yaklaşık 4 yıl önce son kullanıcıya direkt olarak hizmet veren bir sosyal uygulama olmaktan çıkıp kurumsal bir platforma dönüştü. Check-in işlemleri artık Swarm uygulaması üzerinden yapılırken Foursquare konum odaklı bir veri şirketi olarak hizmet vermeye başlamıştı. Foursquare markalara, perakendecilere ve reklam platformlarına, müşterileri ve dönüşüm oranları hakkında konum bazlı doğru veriler elde edebilecekleri bir yol sundu.

Foursquare CEO'su Jeff Glueck, yaptığı açıklamada Foursquare’in gelirinin yüzde 90'ından fazlasının işletmelerden geldiğini belirtiyor. Şirketin en popüler ürünlerinden ikisinin ise Attribution ve Pilgrim SDK olduğu belirtiliyor.

Attribution ürünü ile Foursquare, perakendecilerin ve yayıncıların harcadıkları medya bütçelerinin offline dünyada ne gibi bir etkiye neden oldukları 25 milyon kişilik verinin işlendiği bir panelden analiz edilmesini sağlıyor. Kendi kampanyalarının etkilerini ölçmenin yanında konumlardaki yaya trafiğini de analiz ederek ilerleyen dönemlerdeki kampanyalarda daha bilinçli seçimler yapılmasına yardımcı oluyor.

Pilgrim SDK ise marka ve iş ortaklarının Foursquare’in konum verilerinden yararlanarak kendi kullanıcılarına yüksek düzeyde alakalı bildirimler ve yeni deneyimler sunmalarına imkan sağlıyor.

Foursquare müşterileri arasında Tinder, AccuWeather, Spotify, Hilton ve iHeartMedia gibi devler yer alıyor. Bu markalar sadece platformun bir bölümünü kullanırken Uber, Apple, Microsoft, Samsung ve Twitter gibi devler ise Foursquare konum bilgilerini kendi projelerinde kullanıyor.

Amazon, Google ve Facebook da devasa konum bilgisi ile bu alanda Foursquare ile aynı pastayı paylaşıyor fakat Foursquare'in en büyük avantajı rakipleri gibi farklı iş kollarına bölünmeden sadece müşterilerine sunduğu değere odaklanabiliyor olması.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.