FBI şüphelinin iPhone X'ini açmak için Face ID'den yararlandı

FBI, Grant Michalski'nin iPhone X'ini açmak için Michalski'yi Face ID kullanmaya zorladı.
FBI şüphelinin iPhone X'ini açmak için Face ID'den yararlandı

Her geçen gün hayatımızı daha da kolaylaştıran teknolojik çözümler, ilginç haberlerle karşımıza çıkmaya devam ediyor. Forbes'un haberine göre FBI ABD'nin Ohio eyaletinde gerçekleşen bir olayda şüphelinin iPhone X model akıllı telefonunu açmak için Apple'ın yüz tanıma teknolojisi olan Face ID'den yararlandı.

Paylaşılan bilgilere göre FBI çocuk pornografisi bulundurma nedeniyle suçlanan Grant Michalski'nin iPhone X'ini açmak için Michalski'yi Face ID kullanmaya zorladı. FBI'ın telefonun açılmasını da kapsayan bir arama emri olduğunu da belirtelim.

FBI'ın işi artık daha kolay

10 Ağustos tarihinde gerçekleşen olayın ardından telefonu inceleyen FBI ajanı David Knight, mesajlaşma uygulaması Kik'de gerçekleşen ve reşit olmayanları istismar eden konuşmalara ulaştı. Hatırlatmak gerekirse 2016 yılında Apple ve FBI arasında benzer konular nedeniyle uzun süreli bir gerilim yaşanmıştı.

Hatta Apple CEO'su Tim Cook, iOS'e FBI için özel giriş kanalı açmayacaklarını kesin bir dille açıklamıştı. Fakat denemelerine devam eden FBI, 1,3 milyon dolardan fazla para harcayarak Apple'ın yardımı olmadan iPhone modelini kırmayı başarmıştı. Face ID gibi yüz tanıma teknolojileri ise FBI'ın işini oldukla kolaylaştıracak gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.