Google, Haritalar'da yeni grup planlaması özelliğini aktif etti

Google Haritalar, arkadaşlar arasından grup planlaması yapılmasına olanak sağlayan yeni özelliğini yayına aldığını açıkladı.
Google, Haritalar'da yeni grup planlaması özelliğini aktif etti

Google Haritalar’daki iki boyutlu haritaların artık yerini üç boyutlu haritalara bıraktığını geçtiğimiz aylarda sizlerle paylaşmıştık. Hatta Google Haritalar'ın “Keşfet” sayfasıyla yeni bir tasarıma kavuşacağını ve bu özelliği ile restoranlar ve ziyaret edilecek diğer yerler için öneriler bulmayı kolaylaştıracağını da belirtmiştik.

Google Haritalar, şimdi de arkadaşlar arasından grup planlaması yapılmasına olanak sağlayan yeni özelliğini yayına aldığını açıkladı. Şirketin daha önce duyurduğu özelliklerin bir kısmı, söz verilen keşif araçlarının birçoğu da dahil olmak üzere piyasaya sürüldü. Ancak yayına alınmayan ve herkes tarafından merak edilen özelliklerden biri ise grup planlamasıydı. Google, Haritalar'daki arkadaşlarınızla ortak çalışmalarınızı eş zamanlı planlamak için tasarladığı yeni özelliğini bugün hayata geçirdi.

Google, grup planlaması özelliğiyle yapılan planları kolaylaştırmayı, böylelikle kullanıcıya zaman konusunda avantaj sağlamayı hedefliyor.

Grup planlaması özelliği ile kullanıcılar, Google Haritalar'da bir yer listesi oluşturabilecek ve ardından bunları arkadaşları ile paylaşabilecekler. Daha sonra, demokratik bir yöntem olarak kişiler, gitmek istedikleri lokasyon için oy verebilecekler. Grup üyeleri, tercih ettikleri  yerleri seçerken, istemedikleri yerleri de veto edebilecekler.

Bir liste oluşturduktan sonra bu kullanıcılara bağlantı olarak gönderilecek. Özelliği mobil cihazlarda ve web'de kullanmak mümkün olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.