Google Haritalar'da, iki boyutlu haritalar yerini üç boyutlu haritalara bıraktı

Google Haritalar'da, iki boyutlu haritalar yerini üç boyutlu haritalara bıraktı

Kısa bir zaman sonra aktif edilecek olan "Keşfet" sayfasıyla yeni bir tasarıma kavuşacak olan ve bu özelliği ile restoranlar ve ziyaret edilecek diğer yerler için öneriler bulmayı kolaylaştıracak olan Google Haritalar, yayına aldığı yeni özelliğini duyurdu. Google Haritalar'daki iki boyutlu haritalar artık yerini üç boyutlu haritalara bırakıyor.

Yeni özellikten önce Google Haritalar'da, "Mercator projeksiyonu" adı verilen bir harita kullanılıyordu. Bu haritada yüz ölçümleri tamamen farklı olan Grönland ve Afrika, neredeyse aynı boyutlarda görünüyor, bu da kullanıcıların kafalarının karışmasına neden oluyordu. Bu örnekleri daha da çoğaltmak mümkün.

Yeni üç boyutlu haritalar özelliği ise ölçeklendirmenin ve boyutlandırmanın gerçeğe daha yakın olduğunu gösteriyor. Böylece kullanıcılar, aradıkları bölgelerle ilgili verileri artık gerçek boyutlardan çok da uzaklaşmadan öğrenebilecekler.

Her ne kadar Google Haritalar'ın yeni özelliği genel geçer anlamda birçok kişi tarafından beğenilse de "Flat Earth Society" adı verilen ve dünyanın düz olduğuna inanan topluluk, bundan sonra Google Haritalar'ı kullanmayacağını açıkladı. Bahsi geçen topluluğun üye sayısının azımsanmayacak kadar fazla olduğunu da belirtelim.

Google Haritalar'ın yeni dünya modunun yalnızca masaüstü tarayıcılarda çalıştığının da altını çizelim. Bu özellik şimdilik sadece Chrome, Firefox ve Edge'de görüntülenebiliyor. Mobil versiyonda ise herhangi bir değişiklik olmadığını ve mobil için iki boyutlu haritaların devam ettiğini de hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.