Facebook, Hikayeler reklam formatını yayına aldı

Facebook, Hikayeler reklam formatını yayına aldı

Geçtiğimiz yıl Instagram Hikayeler'de reklam yayınlamaya başlayan Facebook, kendi platformundaki Hikaye formatına da reklam almaya başlıyor. Şirket, bugün küresel olarak reklamverenler için Facebook Hikayeler’de de reklam uygulamasını hayata geçirdiğini duyurdu.

Artık markalar ve reklamverenler, haber kaynağı ya da Instagram Hikayeler üzerinden yürüttükleri reklam kampanyalarına Facebook Hikayeler'i de ekleyebilecek. Bu yeni reklam formatı sayesinde tüm reklamverenler Facebook’un hikaye reklamları için sunduğu hedefleme ve ölçümleme olanaklarından faydalanabilecek.

Bunun yanı sıra reklamverenlerin erişim, marka farkındalığı, video görüntülemeleri, uygulama indirme, dönüşüm, trafik ve potansiyel müşteri reklamları gibi halihazırda Instagram Hikayeler için kullandıkları araçları da kullanabileceğini belirtelim.

Şimdiye kadar Facebook Hikayeler’de reklamları test eden markalar ise olumlu sonuçlar aldıklarını belirtiyor. ABD’de iHeartRadio, Kettle Chips ve KFC markaları tarafından test edilen Facebook Hikayeler reklam kampanyaları, marka yükselişlerine olumlu etki sağlamış durumda.

Bu arada 300 milyondan fazla kullanıcının her gün Facebook Hikayeler’i ve Messenger Hikayeler’i kullandığını söylemekte fayda var. Ipsos tarafından 12 ülkeden 13-54 yaş arası Facebook Hikayeler özelliğini kullanan binlerce kişiyle yapılan araştırmaya göre her üç kullanıcıdan ikisi, en az üç farklı uygulamada hikayeleri düzenli olarak kullanıyor.

Kullanıcıların yüzde 63’ü ise hikayeleri gelecekte daha fazla kullanmayı planladığını söylüyor.  Kullanıcıların yüzde 62’sinin, bir markayı ya da ürünü hikayede gördükten sonra onlarla daha çok ilgilendiğini de belirtelim.

Yapılan araştırmaya göre kullanıcılar çoğunlukla hızlı ve anlaması kolay (%51), bir indirimi ya da promosyonu duyuran (%51), yeni ürünleri tanıtan (%44), gerçekçi olan (%46) ve ipucu/öneri paylaşan (%45) hikayeleri tercih ediyor.

Geçtiğimiz dönemde adı skandallarla anılmaya başlayan Facebook, ciddi bir gelir ve kullanıcı tabanı kaybı ile karşı karşı karşıya. Bu noktada sahip olduğu uygulamalar üzerinden gelirlerini arttırmaya çalışsa da bu durum ciddi görüş ayrılıkları sonucunda WhatsApp ve  Instagram kurucu ortaklarının istifa etmesine yol açabiliyor.

Bu anlamda şirketin WhatsApp ve Instagram'da yayına aldığı yeni reklam ve gelir modellerinin yanı sıra kendi ana ürünü Facebook'a odaklanan yeni reklam modelleri üzerinde çalışması oldukça doğal.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.