macOS Mojave kullanıma sunuldu! Mojave'nin tüm özellikleri

macOS Mojave kullanıma sunuldu! Mojave'nin tüm özellikleri

Apple'ın mobil işletim sisteminin yeni versiyonu olan iOS 12'nin geçtiğimiz hafta kullanıma sunulduğunu sizlere aktarmıştık. Bugün ise macOS'un son versiyonu olan Mojave, Mac mini, MacBook ve iMac sahipleri için ücretsiz olarak kullanıma sunuldu. macOS Mojave tasarım anlamında büyük değişiklikler sunmasa da özellikle Koyu Mod ile dikkatleri çekiyor.

macOS Mojave'nin öne çıkan özellikleri

Koyu renk düzeniyle masaüstünüzde önemli bir değişim yaratabilen macOS Mojave'nin koyu modu mail, mesajlar, harita, takvim ve fotoğraflar gibi yerleşik Mac uygulamaları ile entegre bir şekilde çalışabiliyor. PDF’ler ve metin belgeleri gibi dosya türlerine göre düzenli gruplar altında toplayarak karışık masaüstlerini hızla temizleyebilen belge grupları özelliği, oluşturduğu grupları tarih ve etiketler gibi diğer dosya özelliklerine göre sıralayabiliyor.

macOS Mojave'nin dikkat çeken bir diğer özelliği ise dinamik masaüstü özelliği. Günün saatiyle ve kullanıcının dünya üzerinde bulunduğu yerle uyumlu bir dizi görüntü sunan dinamik masaüstü özelliği, farklı ışık geçişleriyle Mac kullanıcılarına yeni bir deneyim sunuyor.

macOS Mojave’deki Finder, kullanıcıların dosyalar arasında görsel olarak gezinmesini sağlayan yepyeni bir galeri görüntüsü özelliğine de sahip. macOS Mojave sayesinde artık ekran görüntüsü almak ve alınan ekran görüntülerini düzenlemek çok daha kolay.

Yeni ekran resimleri özelliği, ekran resmi seçeneklerine hızlı erişim olanağı sunan kullanımı kolay ekran kontrolleri ve yeni video kayıt özellikleri sunuyor. Ekran Resmi işlevini çalıştırarak veya shift-command-5 tuşlarına basarak erişilebilen bu özellik, Mac ekranının fotoğrafını ve videosunu çekmek için zamanlayıcı belirleme ve hatta ekran resimlerinin kaydedileceği yeri seçme gibi seçenekler de sunuyor.

Devamlılık kamerası özelliği ise iPhone ile Mac modellerinin entegre bir şekilde çalışmasını sağlıyor. Kullanıcılar yakınlarındaki bir nesneyi veya belgeyi iPhone’larıyla çekip veya tarayıp belgenin Mac bilgisayarlarında görünmesini sağlayabiliyorlar. News, Borsa, Sesli Notlar ve Ev gibi iOS uygulamaları ise ilk kez Mojave ile macOS'a gelmiş oldular.

Yeni bir tasarıma kavuşan Mac App Store ise aradığınız uygulamaları daha kolay bir şekilde bulmanıza olanak tanıyor. Yeni Keşfet sekmesinde ise Mac için yeni ve en popüler uygulamalar ön plana çıkartılıyor. Dilerseniz macOS Mojave'ye burdan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.