Earlybird, blockchain bankacılığı yapacak olan Bitwala'ya yatırım yaptı

Earlybird, blockchain bankacılığı yapacak olan Bitwala'ya yatırım yaptı

Almanya'nın ilk blockchain bankacılık hizmetini piyasaya sürmek isteyen Bitwala'ya Earlybird Venture Capital liderliğinde 4 milyon Euro'dan fazla yatırım yapıldı. Bitwala'nın ilk kripto öncelikli hizmeti sayesinde Kasım ayından itibaren Alman banka hesabınınızdan Euro ve Bitcoin cüzdanlarınızı yönetmeniz mümkün olacak.

Bu arada Euro ve kriptoparalar arasında geçiş sağlayan bu hizmetten yararlanmak isteyen 30 binden fazla kayıtlı kişi bulunduğunu da belirtelim. Bu fonlama sayesinde kullanıcılar, Kasım ayından itibaren dünyanın ilk regüle edilmiş blockchain banka hesabına kavuşacak.

Son bir buçuk yıldır Bitwala geleneksel bankacılığı kriptoparalar ile birleştirmenin yeni yolları üzerinde çalışıyor. Bitwala bankacılık partneri olan bankayla birlikte en iyi tekniğe sahip ve mevzuata ilişkin düzeni kuruyor. Bu noktada Earlybird'in yanı sıra coparion'un da Bitwala'ya yatırım yaptığını söylemekte fayda var. Görünen o ki; yatırımcılar bu özgün ürüne ve bunu ortaya koyan ekibe güveniyor. Yeni yatırımla birlikte ürün geliştirmenin ve büyümenin ivme kazanacağını da söyleyelim.

Kullanıcılar, günlük banka işlemlerinin hem geleneksel hem de kripto dünyasında yapılabildiği bu sistemden Alman banka hesapları üzerinden yararlanabilecek. Bitwala'nın bankacılık iş ortağı sayesinde kullanıcılar, SEPA debit ve kredi aktarımlarını, ödeme yönetimlerini ve banka kartlarını bu sistem üzerinde yönetebilecek. Yani kullanıcılar Bitwala kullanarak maaş alabilecek veya kiralarını ödeyebilecek. Kripto cüzdanlarının da yönetilebildiği bu sistemde, kripto paraların nakite dönüşmesi de kolaylaşacak.

Blockchain bankacılığı genç bir pazar olsa da Bitwala, bu pazarda azımsanmayacak bir deneyime sahip. 2017'nin sonlarına doğru blockchain'i bir araç olarak kullanarak para transferi yapan şirket, 80 bin müşterisi için  100 Milyon Euro para aktarımı gerçekleştirdi.

Bu yeni ürün ile birlikte 100 bin Euro'ya kadar olan hesaplar Almanya mevduat koruma düzenlemesi uyarınca korunuyor. Bu koruma Almanya'nın bankacılık yöneticileri BaFin ve Bundesbank tarafından gerçekleştiriliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.