Dizel otomobil üretmeyi bırakacak olan Porsche'nin odağı elektrikli otomobiller

Dizel otomobil üretmeyi bırakacak olan Porsche'nin odağı elektrikli otomobiller

Alman otomobil devi Porsche, gerçekleştirdiği resmi bir açıklamayla artık dizel otomobiller üretmeyeceğini açıkladı. Porsche CEO'su Oliver Blume, yaptığı açıklamada Porsche'nin dizel yakıtı şeytanileştirmediğinin altını çizerek sadece bundan böyle hibrit ve elektrikli otomobillere yatırım yapacaklarını açıkladı. Mevcuttaki dizel araç sahibi Porsche sahiplerini de unutmayacaklarını açıklayan Blume, bu alanda destek vermeye devam edeceklerini de belirtti.

Hatırlayacağınız üzere daha önce pek çok farklı otomobil üreticisi dizel motorları yüzünden skandallarla anılmıştı. Porsche de bunlardan payını almış ve ABD pazarında satışa sunduğu 22 bin adet Porsche Cayenne'i geri çağırmıştı. Hal böyle olunca tüketicilerin dizel yakıta duydukları sempati de günden güne azaldı. Her ne kadar daha ekonomik olduğu ile ilgili anılıyor olsa da, dizel yakıtın çevreye çok daha zararlı olduğu da uzmanlarca belirtiliyor. Bu noktada Porsche yeni stratejisinde artık dizel yakıtlı Porsche'lerin tarihe karışacağını belirtmiş oldu.

Porsche'nin elektrikli otomobil projesinin adını da Mission E'den Taycan model ismine çevirmişti. Porsche Taycan adını alacak olan elektrikli otomobil, pazarda Porsche'nin en büyük kozu olacak. Bu alana milyarlarca euro yatırım yapan Porsche, 2025 yılına geldiğinde her saniyede bir üretim bandından bir elektrikli ya da hibrit Porsche indirmeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.