Google, çalışan verimliliğini Work Insights'la gösterecek

Work Insights, çalışanlarının şirketin G Suite verimlilik araçlarını nasıl kullandıklarına ve ekiplerin bu araçları kullanarak nasıl iş birliği yaptıkları konusunda daha fazla bilgi sahibi olmasına olanak sağlıyor.
Google, çalışan verimliliğini Work Insights'la gösterecek

Tokyo'daki bir etkinlikte lansmanı gerçekleştiren yeni Google ürünü Work Insights, çalışanlarının şirketin G Suite verimlilik araçlarını nasıl kullandıklarına ve ekiplerin bu araçları kullanarak nasıl iş birliği yaptıkları konusunda daha fazla bilgi sahibi olmasına olanak sağlıyor.

Google buna ek olarak, G Suite'te verilerini genel kullanılabilirlik durumuna göre daha iyi bir şekilde güvenceye almak için araştırma aracını da devreye alıyor. İşletmelerin dijital dönüşümünün G Suite tarafından yönetilen etkilerini ölçmelerine ve anlamasına yardımcı olmak için özel olarak tasarlanmış bir araç olan Work Insights, çalışanların G Suite uygulamalarını nasıl uyarladıklarını anlamalarına yardımcı olmak için 10 kişi ve üzerini kapsayan ekip düzeyinde toplanıyor.

Yöneticiler Work Insights'ı kullanarak, hangi ekiplerin birlikte çalıştığını, dokümanların çalışan kullanımıyla veya Google'ın Hangouts sohbet ve video aracıyla yapılan toplantıları da görebilecekler. Kısacası araç, yöneticilerin, çalışanların aslında Gmail gibi G Suite verimlilik uygulamalarını, belge oluşturma ve paylaşma için Dokümanlar, e-tablolar için E-Tablolar veya sunumlar için Slaytlar gibi uygulamalarını kullanıp kullanmadığını görme olanağı sağlamış olacak.

Work Insights ayrıca şirketlere farklı ekiplerdeki (pazarlama ve satış ekiplerini gibi) kullanıcıların birbirleriyle nasıl etkileşim içinde olduklarını görme imkanı da sunuyor. Work Insights özelliği, şirketteki teknoloji yöneticilerinin çalışanların aslında ödeme yaptıkları uygulamaları kullanıp kullanmadıklarını ve hangi ürünlerin daha fazla eğitim gerektirip gerektirmediğini anlamasına yardımcı olacak.

G Suite'in Grup Ürün Yöneticisi Reena Nadkarni Work Insights'ın yöneticilerin iş birliğini güçlendirmek için fırsatları tanımlamasına yardımcı olacağının da altını çiziyor.

Görsel Kaynak: Deposit Photos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.