SparkLabs, sibergüvenlik ve blockchain alanında girişim hızlandırma programı açıyor

SparkLabs, sibergüvenlik ve blockchain alanında girişim hızlandırma programı açıyor

Yatırım şirketi SparkLabs Ventures, ABD'de yeni bir girişim hızlandırma programı açacağını duyurdu. Washington merkezli olarak yürütülecek programa sadece sibergüvenlik ve blockchain girişimleri kabul edilecek. SparkLabs Cybersecurity + Blockchain olarak adladırılan programda bu alanda faaliyet gösteren erken aşama girişimler kendini gösterme fırsatı bulacak.

Her bir girişime 50 bin dolar yatırım yapacak SparkLabs, 4 aylık programda girişimcilere mentor da atayacak. Her girişimi sayıları 2 ile 4 arasında değişen mentor atamaları gerçekleştirecek olan SparkLabs, web sitesi üzerinden mentorları da açıkladı. Alanlarında uzman isimlerin yer aldığı hızlandırma programında girişimler tecrübeli isimlerden de faydalanma imkanı bulacak. Her bir girişim hızlandırma programına katılırken aldığı 50 bin dolarlık yatırım karşılığında kendisinden yüzde 6'ya kadar hisse verecek.

Girişim hızlandırma programına başvurular 2019 yılının Ocak ayında başlayacak. Programın ilk etabının ise Mart ayında başlaması bekleniyor. Girişimler burada 4 ay süreyle mentorlarla birlikte çalışacak ve kendi girişimlerini geliştirebilme fırsatı bulacak.

Programın yöneticileri daha önce Startup Grind'in COO koltuğunda oturan Brian Park ve The Bradery hızlandırma programının direktörü Mike Bott olacak. Park yaptığı açıklamada içerisinde bulunduğu dönemde sibergüvenlik ve blockchain alanlarında geçmişin Friendster ve MySpace'lerinin oluştuğunu, gelecek dönemde bu alanda Facebook ve Twitter gibi devlerin doğmasını beklediklerini belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.