Ford'dan elektrikli ve otonom tır konsepti: Ford F-Vision

Toplamda 6 yıllık bir çalışmanın ürünü olan Ford F-Vision, geçtiğimiz 4 ay içinde üretildi. Ford F-Vision konsepti, seviye 4 otonom sürüş deneyimi sunmayı vadediyor.
Ford'dan elektrikli ve otonom tır konsepti: Ford F-Vision

Hannover'de düzenlenen 2018 IAA Ticari Araçlar Fuarı’nda yeni modellerini görücüye çıkaran Ford, otonom sürüş teknolojisine sahip olan yeni konsept modelini de tanıttı. Toplamda 6 yıllık bir çalışmanın ürünü olan Ford F-Vision, geçtiğimiz 4 ay içinde üretildi.

4. seviye otonom sürüş

Tamamen Türkiye'de Ford Otosan tarafından tasarlanan ve üretilen Ford F-Vision konsepti, seviye 4 otonom sürüş deneyimi sunmayı vadediyor. Tamamen elektrikli bir model olarak tasarlanan F-Vision, 2018 IAA Ticari Araçlar Fuarı’nın en dikkat çeken ürünlerinden biri.

Otonom ve manuel sürüş modlarına sahip olan Ford F-Vision, söz konusu modlar arasında geçiş yaparken ön kısımda bulunan camların tasarımları da değişiyor. Ford'un gelecek vizyonunu temsil eden Ford F-Vision'ı ne zaman yollarda görebileceğimiz ile ilgili ise herhangi bir bilginin paylaşılmadığını da belirtelim.

Ford F-Vision konsept modelinin yanı sıra yeni çekicisi olan F-MAX, modelini de tanıttı. Tamamen Türkiye'de üretilen ve geliştirilen F-MAX, ağır ticari segmentinin öncü oyuncularından biri olmaya hedefliyor. Geleceğin teknolojilerine de odaklanan Ford Trucks F-MAX, ConnecTruck kapsamında bilginin her an ulaşılabilir olmasını ve kullanıcıların araçlarına, işlerine ve tüm dış dünyaya entegre olmasını sağlıyor.

Bir aracı motoru dahil geliştirip üretebilecek yeteneğe sahip ilk Türk şirketi olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç, Ford Otosan’ın kamyon işine 1959 yılında başladığını da belirtti.

F-MAX'in Ford Otosan Ar-Ge Merkezi ve İnönü fabrikasında süren 5 yıllık tasarım sonunda üretildiğini de belirtelim. Geliştirme ve üretim sürecinde ise 1200 Ford Otosan mühendisi görev aldı. Sürücüsüz ve elektrikli otomobillerin tasarım anlamında otomotiv sektörüne pek çok farklılık kattığını belirten Ford Otosan Dizayn Stüdyo Müdürü Ayça Odabaşı, otonom ve elektrikli otomobil teknolojilerinin kısa zaman sonra karşımıza çıkabileceğini de belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.