Neede: Tasarımcılar için çevrimiçi kaynak kütüphanesi

Neede: Tasarımcılar için çevrimiçi kaynak kütüphanesi

Tasarım alanındaki çevrimiçi kaynakları özenle seçerek platformuna yerleştiren Neede, ilerleyen süreçte bir tasarım kütüphanesi olmayı hedefliyor. Aslında tasarımcı Hansel Wong'un kendisi için farklı kaynakları düzenlemesiyle başlayan proje, şu anda bir çok tasarımcının kullanımına açık.

Wong, faydalı bulduğu kaynakları yer imlerinde saklamak yerine onları bir web sitesinde daha görünür ve erişebilir bir şekilde tutmayı tercih etmiş. Bu durum ayrıca son tasarım trendlerini takip etmesine de yardımcı oluyor.

Siteye giriş yaptığınızda karşınıza çıkan anasayfada birçok farklı kategorideki çevrimiçi kaynakları görüntüleyebiliyorsunuz. Bu kaynakları sitenin sağ kısmında yer alan menü üzerinden kategorilerine göre ayrı ayrı inceleyebilmeniz de mümkün. Sitede aynı zamanda favorilerim kısmı da yer alıyor. Böylece kullanıcılar sevdikleri kaynakları tek bir sekmede toplayabiliyor.

Neede'de sunulan kategoriler, kurumsal kimlik, renkler, topluluk, ikonlar, ilham kaynakları, fotoğraflar, yazılım, tipografi, UI tasarım ve IX tasarımını kapsıyor. Kategorilerde sadece belirtilen konularda hizmet veren sitelerin yanı sıra bu konu başlıklarının yönetilebilmesini sağlayan araçlara da yer veriliyor.

Aslına bakarsanız son zamanlarda Neede gibi kaynaklarla daha sık karşılaşmaya başladık. Hatırlarsanız daha önce Neede'ye benzer bir şekilde çalışan Illustration Tools ve UI Sources'a da yer verdik. Bu girişimlerden Illustration Tools eğitim üzerinden gelir elde etmeye odaklanmıştı ancak henüz yolun başında olan UI Sources'ın henüz bir gelir modeli bulunmamaktaydı.

Görünen o ki; Neede de tıpkı UI Sources gibi yolun başında. Zira belirli bir dikeyde kütüphane haline gelmek için ciddi bir zaman ve içerik gerektiyor. Yine de sektörel kütüphane anlayışının yeni yeni şekillenmeye başladığını düşünürsek, Neede de kendini belli bir süre sonra önde gelen isimler arasında bulabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.