Etkileşim odaklı tasarımlar için çevrimiçi kaynak: UI Sources

Tasarımcılar, yazılım geliştiriciler ve ürün geliştiriciler için tasarlanan UI Sources, ürün akışlarını, özelliklerini ve etkileşimlerini analiz etmenizi sağlıyor.
Etkileşim odaklı tasarımlar için çevrimiçi kaynak: UI Sources

Tasarımcılar, yazılım geliştiriciler ve ürün geliştiriciler için tasarlanan UI Sources, ürün akışlarını, özelliklerini ve etkileşimlerini analiz etmenizi sağlıyor. Aynı zamanda uygulamalarınızın tasarımı konusunda ilham veren UI Sources, platformunda uygulamalara ve onların etkileşimlerine yer veriyor.

Abhinav Chhikara tarafından kurulan UI Sources üzerinden farklı markaların sitelerindeki etkileşim odaklı deneyimleri nasıl tasarladığını görmeniz mümkün. Böylece kendi ürününüzün deneyim yolculuğunu tasarlarken hareket alanınızı da kolayca belirleyebiliyorsunuz.

UI Sources'ta yer verilen tasarımları uygulama özelinde görüntüleyebildiğiniz gibi etkileşim odaklı başlıklar altında da incelemeniz mümkün. Bu nedenle sitedeki içerikler; açılış ekranı, içerik ekranı, arama, profil ve mikro etkileşimler gibi başlıklar ile segmente edilmiş durumda.

Sitenin tasarım tarafında Pinterest'ten Duolingo'ya Tic Toc'tan Gboard'a ve hatta Behance'e kadar bir çok farklı türde uygulamayı mercek altına aldığını da belirtelim. Veri tabanına her hafta yeni bir uygulama ekleyen UI Sources'ın e-posta listesine kaydolarak yeni uygulamaları gelen kutunuzdan takip etmeniz de mümkün.

Şimdilik çok fazla uygulamaya yer vermemiş olan sitenin tasarım tarafına yeni adım atmış kişiler için yeterli bir kaynak olduğu söylenebilir. İlerleyen zamanlarda ise UI Sources'ın tıpkı illüstratörler için yeni bir platform olan Illustration Tools gibi çevrimiçi dersler üzerinden bir gelir modeli yaratabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.