YouTube'a dikey reklam formatı geliyor

"Home Feed Ads" ve "Vertical Video Ads" adını alan ve YouTube trafiğinin yüzde 70'ini çeken mobil uygulamada yayınlanacak reklamlar, şüphesiz YouTube'a önemli bir gelir sağlayacak.
YouTube'a dikey reklam formatı geliyor

Dijital pazarlama endüstrisinin en önemli etkinliklerinden biri olan DMEXCO'da şüphesiz en çok konuşulan konulardan biri de kullanıcı deneyimiydi. Etkinliğin ilk günü 12 Eylül'de sahne alan Instagram'dan Jim Squires dikey formattaki videoların akıllı telefon kullanıcıları tarafından daha çok dikkat çektiğinin altını çizmişti.

Başka bir oturumda konuşmacı olarak yer alan video paylaşım platformu YouTube'un CPO'su Neal Mohan da benzer bir konuşmayla izleyicilerin karşısındaydı. Mohan, platforma iki reklam türünün ekleneceğini ve bu reklam türlerinin birinin dikey formatta olacağını söyledi.

"Home Feed Ads" ve "Vertical Video Ads" adını alan ve YouTube trafiğinin yüzde 70'ini çeken mobil uygulamada yayınlanacak reklamlar, şüphesiz YouTube'a önemli bir gelir sağlayacak.

"Home Feed Ads", YouTube mobil uygulamasının ana ekranına geçecek olan (ve sponsorlu) videolar olacak. Bu yeni reklam biçimi, ana YouTube ekranında şu anda görünen ve kullanıcının zevklerine ve alışkanlıklarına göre, önerilen (ve sponsor olmamış) videoların sponsorlu biçimleri olarak karşımıza çıkacak.

İsminden de anlaşılacağı üzere dikey formatta olan "Vertical Video Ads"ler görüntüyü yatay ekrana yerleştirmeye isteksiz olan kullanıcılar için tasarlandı. Bu arada Mohan, konuşmasında dikey reklamları ilk kez kullanan markalardan biri olan Hyundai'nin bir reklamı oturumdaki izleyicilere tanıttı. Otomobil üreticisinin yeni SUV'unu tanıtmak için bu reklam türünü diğer reklam modelleri ile birleştirdiklerini ve markanın reklam görünürlüğünün yüzde 33 oranında arttığını söyledi.

Mohan, son aylarda algoritlasında değişiekliğe giden YouTube üzerine yapılan şikayetlere yanıt verdi. Bu değişikliklerin aslında özellikle reklamverenler için olumlu olduğunu vurgulayan Mohan, YouTube algoritmasındaki değişikliklerin "marka güvenliği "açısından gerekli olduğunu söyledi.

Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla sunduğumuz DMEXCO 2018'de aktarılan gelişmeleri buradan takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.