Avrupa, inovasyon trenini kaçırıyor mu?

Google'da üst düzey yönetici olarak çalışan Philipp Schindler'in sahne aldığı oturumda, 'Öyle görünüyor ki Avrupa kendisini inovasyondan daha çok kurallar hazırlamış.' sözleri oturuma damga vurdu. 
Avrupa, inovasyon trenini kaçırıyor mu?

Almanya'nın Köln kentinde 12-13 Eylül'de süren DMEXCO 2018'de,  dijital pazarlamadan, gelişmekte olan teknolojilere, müşteri deneyiminden, "telif hakkı" yasasına kadar geniş bir yelpazede birçok konu masaya yatırıldı.

Google'da üst düzey yönetici olarak çalışan Philipp Schindler'in sahne aldığı oturumda, 'Öyle görünüyor ki Avrupa kendisini inovasyondan daha çok kurallar hazırlamış.' sözleri oturuma damga vurdu. Schindler'ın DMEXCO'daki sözleri,  Avrupa Parlamentosu'nun yeni bir telif hakkı yasasına yeşil ışık yakmasından kısa bir süre sonra geldiğine dikkat çekelim. Bu yasa, Google'ın (Google Haberler’in "snippet'leri" ile) Mountain View şirketinin işini veya işinden bir parçasını kullandığı zaman yazarları tazmin etmesi gerektiğini kapsıyor.

Oturumda gazeteci Tanit Koch'un sorularını yanıtlayan Schindler'e göre bu "telif hakkı yasası" yaratıcı beyinleri, girişimleri ve Avrupa'yı etkileyecek yanlış bir karar.

Her ne kadar günümüzde Avrupa, ABD'de dijital meselelerde kaçınılmaz olarak geride kalsa da, Schindler bu konuda iyimserliğini de bozmuyor. Google yöneticisine göre dijital inovasyonlar eski kıtada filizlenmeye başladı. 

"Google, Avrupa'daki dijital dönüşümüne destek vermesi için ne yapıyor?" sorusuna ise Schnidler, dijital ürünlerinin kullanıcıya katma değer vermesi gerekiyor yanıtını verdi. Schindler "dijital bir ürünün, tüketicinin gözünde gerçekten iyi olması için, şeffaflık, güven, katma değer ve iyi ve ilgili tanıtım olması gerekiyor" dedi. 

Şirketlerin kapsamlı bir biçimde kullanıcı verilerini toplaması hakkında ne düşündüğü sorulduğunda ise, Google'ın veri toplamasının nihai amacının kullanıcı deneyimini iyileştirmek olduğunu söyledi.

Türkiye İş Bankasının katkılarıyla sunduğumuz DMEXCO 2018 ile ilgili diğer yazılarımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.