Branch Metrics, Tune'un Attribution bölümünü satın aldı

2011 yılında mobil ölçümleme konseptini ortaya koyan TUNE ekibi, iyi uygulamaları ve yeni fikirleriyle mobil pazarında lider sıfatıyla hareket etti
Branch Metrics, Tune'un Attribution bölümünü satın aldı

Türkiye'de de hizmet veren ve veriyi insanlara dayalı ilişkilendirmeyle ölçümleyen platform Branch, performans pazarlama ve yönetim şirketi Tune'un Attribution Analytics departmanını satın aldı.

Bu satın almayla birlikte önümüzdeki aylarda TUNE'un çalışanları, uzmanlığı ve yetenekleri Branch'in çözümlerine entegre olacak. 2011 yılında mobil ölçümleme konseptini ortaya koyan TUNE ekibi, iyi uygulamaları ve yeni fikirleriyle mobil pazarında lider sıfatıyla hareket etti. Şirket, yıllar içinde Uber, Sony ve Expedia gibi müşterilere de hizmet verdi.

Branch'in CEO'su Alex Austin, paylaştığı blog gönderisinde TUNE satın alması konusundaki heyecanının iki nedeni olduğunu belirtiyor. Bunlardan ilki; TUNE’s Attribution Analytics'i üreten küresel ekipteki, çoğunluğu mühendis ve müşteri yöneticisi olan 70 kişiyi hemen Branch ekibine dahil edecek olmaları.

Branch aynı zamanda bu satın almanın Universal Ads'in raporlama ve segmentasyon özelliklerini de arttıracağını düşünüyor. Bu noktada Branch'in mobil uygulama büyümesini desteklemek için bütünleşik mobil deneyimler ve ölçüm sağlayan bir mobil bağlantı servisi olan Universal Ads’i kullandığını hatırlatalım. TUNE'un yeteneklerini Branch'in insanlara dayalı ilişkilendirmesiyle bir araya getirecek olan şirket, görünen o ki mobil pazardaki varlığını rakip tanımayan bir araç ile sürdürmeyi planlıyor.

Branch'in Türkiye ve Ortadoğu Büyümeden Sorumlu Genel Müdürü Emre Aksoy ise satın alma süreci ile düşüncülerini paylaştı:

Branch Metrics olarak Tune'un attribution bölümündeki tüm mühendis ve satış temsilcileri ile müşterilerini Branch bünyesine transfer ediyoruz. Tune'un isim hakkı ve kendi attribution teknolojisi onlarda kalacak, ancak bundan sonra bu alanda faaliyet göstermeyecekler. Satın alma sürecinin sonunda mevcut TUNE müşterileri için hiç birşey değişmeyecek, herhangi bir kod güncellemesi vs. yapmadan aldıkları hizmeti Branch üzerinden almaya devam edecekler.

Bazı mecralar Branch'in attribution teknolojisini geliştirmek için TUNE'u satın aldığını yazmış, ancak bu doğru değil. TUNE'dan yazılım ve teknoloji bağlamında hiçbir şey Branch'e geçmeyecek, çünkü Branch'in Persona bazlı attribution modeli zaten piyasadaki en isabetli ve gelişmiş olan ölçümleme aracı. Bu satın alma ile bu sektördeki liderliğimizi perçinlemiş oluyoruz.
Bunun dışında şu da önemli; TUNE aslında mobile measurement sektörünün mucididir. Attribution işini ilk onlar akıl ettiler. Ancak bir dönem Facebook'tan aldıkları veriyi gereğinden daha uzun süre kendi bünyelerinde tuttukları için Facebook ölçümleme partnerlik programından TUNE'u çıkarttı. Facebook ile anlaşması olmadığı için de TUNE kan kaybetmeye başladı.
Bu arada gerçekleşen bu satın almanın mali detaylarının henüz paylaşılmadığını belirtelim. Yine de yapılan açıklamalara göre bu satın almanın her iki taraf için de karlı olduğunu söylemek mümkün.
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.