Branch Metrics Türkiye pazarına giriş yapıyor

Branch Metrics Türkiye pazarına giriş yapıyor

Geçtiğimiz Şubat ayında sizlere bahsettiğimiz mobil uygulamaların büyümesi ve kusursuz bir kullanıcı deneyimi sunması için deep linking ve attribution çözümler sunan Branch Metrics, Nisan ayı itibariyle Türkiye pazarına giriş yapıyor. 2014 yılında Alex Austin, Mada Seghete, Mike Molinet ve Dmitri Gaskin tarafından San Francisco'da kurulan Branch, 500 milyon dolarlık değerlemeye sahip.

Şu an ise tüm dünyadan 30 binin üzerinde mobil uygulama tarafından kullanılan Branch'in müşterileri arasında Amazon, Twitter, Pinterest, AirBnB, Tinder ve Starbucks gibi büyük firmalar da bulunuyor. Bugüne kadar 4 milyardan fazla Branch link'i üretildiğini ve bu linklere saniyede 1000 yeni link eklenecek şekilde hızla artığını da ekleyelim.

Geçtiğimiz dönemlerde 60 milyon dolarlık seri C yatırım turunu tamamlayan Branch Metrics, aldığı yatırımla birlikte tüm dünyaya açılmayı hedefliyor. Rusya, Hindistan, Singapur, İngiltere ve Almanya'da ofislere sahip olan Branch, ülkemizde de bir ofise sahip durumda.

Trendyol, Dolap, Modanisa ve Hürriyet ile çalışıyor

Nisan ayı itibariyle ülkemize giriş yapmış olmasına rağmen ülkemizden de önemli müşteriler kazanan Branch Metrics, şu an için Zebramo.comOtsimo, Modanisa ve Hürriyet ile çalışıyor. Türkiye'nin Branch için oldukça önemli bir pazar olmasının temel nedeni ise yüksek akıllı telefon penetrasyonu. Hatırlatmak gerekirse ülkemizdeki akıllı telefon penetrasyonu yüzde 93 ile tüm Avrupa ülkelerinin üzerinde.

Son olarak Branch Metrics'in ülkemize giriş yapması ile birlikte İstanbul ve Ankara'da bu sene içinde yapacağı yapılanma ile Türkiye'deki internet girişimlerinin mobil büyümelerini desteklemek ve kullanıcı deneyimini iyileştirmek için çeşitli faaliyetlerde bulunacağını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.