İnsanlara dayalı ilişkilendirme ile veriyi daha akıllı ölçümleyen platform: Branch

İnsanlara dayalı ilişkilendirme ile veriyi daha akıllı ölçümleyen platform: Branch

Küresel yeni kullanıcıların katılımı ile 2017'de 4,77 milyar olan mobil kullanıcı sayısının 2019'da 5,07 milyar olması bekleniyor. Markalar ve pazarlamacılar açısından oldukça iştah kabartan bu sayılar, mobil reklam ekosistemindeki yeni reklam biçimleri ve veriyi akıllıca optimize eden platformlar ile daha anlamlı oluyor. Ancak ekosistemde pazarlamacılar açısından kafaları karıştıran iki soru var. Pazarlamacılar, gerçekten mobil cihazların kendileri için neler yapabildiğini tam olarak anlayabiliyorlar mı? Mobil uygulamalara ait çarpraz platformlardan gelen verinin anlamlandırılması nasıl daha kolay olur?

Branch, bu sorularının yanıtnı vermeyi amaçlayan bir platform. Girşim ücretsiz bağlantı platformu, derin bağlama, paylaşım, yönlendirme, mobil banner'lar ile geçiş reklamları, özel uygulama yerleşimi  ile platformlar ve kanallar arasındaki birleştirilmiş ilişkilendirme gibi özelliklerle mobil uygulamaların büyümesine yardımcı oluyor.

Şirket, büyümeyi mobil uygulama için bütünleşik mobil deneyimler ve ölçüm sağlayan bir mobil bağlantı servisi olan Universal Ads'i kullanarak yapıyor. Platform, her bir cihaz, platform ve kanalda pazarlamacıların reklam dönüşümlerini izlemelerine olanak verirken, aynı zamanda işe yarayan bağlantılar ile kesintisiz müşteri deneyimlerine de güç veriyor.

Aralarında Airbnb, Slack, Reddit, Tinder ve Amazon gibi küresel oyuncuların da dahil olduğu 27 binden fazla Branch kullanıyor.

İnsanlara dayalı ilişkilendirme ile yüzde 30 daha fazla anlamlı veri

Universal Ads'in en önemli özelliği insanlara dayalı ilişkilendirme ile, eski sistemlerin kaçırdığı karmaşık dönüşümleri ve onlara ait oldukları yerleri gösterebilmesi. Şirkete göre bu,  pazarlamacıların  kampanyalarını optimize etmek ve yatırım getirini en üst düzeye çıkarmak için yüzde  30 daha fazla veri anlamlandırdıkları anlamına geliyor. 

Facebook ile partnerlik

Öte yandan şirketin Mobil Ölçüm Ortağı (MMP) olarak Facebook ile de bir partnerlik anlaşması imzaladığını buradan duyuralım. Şirket, 10.000'in altında aylık aktif kullanıcısı olan iş ortakları için bu işlevselliğe ücretsiz erişime açan ilk MMP olduğunu iddia ediyor. 

Mobil kanallar bir süredir, izleyici davranışına ve tüketici ihtiyaçlarına ilişkin daha zengin veri noktaları sağlıyor. Bu da mobili, bir pazarlama platformu olarak alt bir kanal olmasından kurtararak,  baş rol oyunculardan biri haline getiriyor.  "Önce mobil" anlayışı yapay zeka teknolojileri ile daha da fazla anlamlandırılırken, bunu doğru kullanabilen şirketler pazarlama hedeflerine daha kolay ulaşabiliyorlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.