Analitik incelemelerle uygulamanızın kullanıcılarını artırmanızı sağlayan 8 araç

Analitik incelemelerle uygulamanızın kullanıcılarını artırmanızı sağlayan 8 araç

Uygulamanızın arka planında ne kadar kullanıldığı, nasıl kullanıldığı, ne kadar erişilebilir olduğu gibi istatistikler yatıyor. Bu veriler uygulamanızın kullanıcı çekmesi için kullanabileceğiniz kilit bilgilere dönüşebilir. Uygulamanızın analitiğini inceleyerek kullanıcı sayınızı artıran 8 aracı inceledik.

Appsee

Appsee, kullanıcılarınızın uygulamanızdaki davranışlarını inceleyerek uygulamanızın kullanıcı deneyimini artırmanızı sağlayan bir araç. Kullanıcılarınızın uygulamanızdaki hareketini kaydedebiliyor, izledikleri yolu takip edebiliyor ve hareketlerinden ısı haritası oluşturabiliyor. Bir uygulama için sınırlı veriye erişebildiğiniz ücretsiz bir versiyonu da bulunan Appsee’nin ücretlendirilmesi için kendileriyle iletişime geçmeniz gerekiyor.

AppsFlyer

AppsFlyer, uygulamalar üzerinden pazarlama yapanların reklamlarını en iyi şekilde konumlandırmalarını sağlayan bir araç. Facebook, Twitter, Google gibi platformlarla işbirliği içinde olan AppsFlyer kampanyanızın analitik incelemesini ve kullanıcılarla etkileşimini görmenizi sağlıyor. AppsFlyer’ın dönüştürme başına bir ücretlendirmesi var.

Localytics

Localytics, kullanıcı sayısını artırmaya yönelik bir analitik ve pazarlama platformu. Mobil ve web tabanlı uygulamanızın kullanıcılarını tanıyıp daha güçlü iletişim kurmanızı ve en çok dönüş aldığınız yöntemlere göre uygulamanızı optimize etmenizi sağlıyor. Localytics’in fiyatlandırması için kendileriyle iletişime geçmeniz gerekiyor.

App Annie

App Annie; uygulama analitiği, sıralamaları ve pazara dair istihbarat verilerine ulaşabileceğiniz bir platform. iOS, Mac, Google Play ve Amazon üzerinde çalışan App Annie, arka plandaki verileri tutarak sizi ve uygulamanızı, piyasadaki durumunuzdan ve uygulama dünyasının trendlerinden haberdar ediyor. Genel olarak uygulamanızın takibini kapsayan ücretsiz bir versiyonu da bulunan App Annie’nin daha detaylı analiz ve tahmin hizmetlerinden de yararlanabilmeniz için önce kendileriyle iletişime geçmeniz gerekiyor.

Countly

Countly, işletim sisteminiz üzerinde ya da bulutta kullanabileceğiniz bir mobil uygulama analitik platformu. Mobil cihazlar üzerinden topladığı verilerle uygulamanızın kullanımını ve kullanıcılarınızın hareketini görselleştiriyor. Uygulamanızın kullanımına yönelik eş zamanlı verilere ulaşmanızı sağlayan Countly, bir Türk girişimi. Hizmetlerinden kısıtlı olarak yararlanabildiğiniz bir versiyonu da bulunan Countly’nin tüm hizmetlerinden yararlanabilmek için önce kendileriyle iletişime geçmeniz gerekiyor.

Taplytics

Taplytics, uzun vadede uygulamanızın kullanıcı sayısını artıran bir analitik ve optimizasyon aracı. Uygulamanız için A/B testleri yürütebiliyor, anlık deneyler yapabiliyor, kullanıcılarınıza kişiselleştirilmiş anlık bildirimler gönderebiliyorsunuz. Böylece uygulamanızı sonuçlarınız doğrultusunda geliştirebiliyorsunuz. Ücretsiz bir sınırlı versiyonu da bulunan Taplytics’in ücreti ayda 39 dolar.

SearchMan

SearchMan, uygulamanızın App Store ve Play Store’daki görünürlüğünü artıran bir veri optimizasyon aracı. Piyasadaki trendleri filtrelerle inceleyebiliyorsunuz. Uygulama dükkanlarındaki görünürlüğünüzü günlük olarak takip ediyor ve uygulamanızın pazarlaması için en etkili anahtar kelimeleri öneriyor. SearchMan’in ücreti hizmetlerinin çeşitliliği arttıkça ayda 250 dolara kadar çıkabiliyor.

Sensor Tower

Sensor Tower, uygulama piyasasından veriler ve analizlerle kendi uygulamanızı ileriye taşımanıza katkı sağlıyor. İnsanların uygulamaları kullanım şekli üzerine istihbaratıyla kullanıcı kitlesini daha iyi anlamanızı sağlıyor. Uygulamanızın günlük indirilme, kazancı gibi ölçütleri sunuyor. Uygulamanızın büyümesini sağlayan bu ve benzeri hizmetleriyle Sensor Tower’ın aylık ücreti 79 dolardan başlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.