Albaraka Garaj’a katılmaya hak kazanan 11 girişim

Albaraka Garaj’a katılmaya hak kazanan 11 girişim

Albaraka Türk'ün geçtiğimiz yıl başlattığı startup hızlandırma merkezi Albaraka Garaj ikinci döneminde destekleyeceği 11 girişimi açıkladı. Demoday etkinliği kapsamında toplam 505 girişimden başvuru alan Albaraka Garaj; Yubi, Aidatım.Net, NakitUp, Zenkronn, iCaked, Artıcan, Bir Yudum Kitap, Mixoper, Trace it Up, Salesfront.ai ve Turnaco girişimlerini hızlandırma programına dahil etti.

Bu arada katılım bankacılığı alanında dünyanın ilk start-up hızlandırma merkezi olan Albaraka Garaj'a yaklaşık 61 günlük başvuru dönemi boyunca 50 ilden toplam 505 girişimcinin başvurduğunu söylemekte yarar var.

505 aday arasından ön eleme ve mülakat aşamalarını geçen ve finansal teknolojiden büyük veriye, robot teknolojilerinden artırılmış gerçekliğe kadar farklı alanlarda çalışan toplam 21 girişimci finale kalmayı başardı.

Son olarak “DemoDay etkinliği” kapsamında jüri değerlendirmesine tabi tutulan 11 girişim ekibi ise hızlandırma programından faydalanmaya hak kazandı.

Geçtiğimiz yıl 40 günde 55 ilden toplam 455 başvuru alan Albaraka Garaj, başvuru süresinin uzatılmasıyla başvuru rakamlarını da yukarı taşıdı.  Türkiye genelinde en çok İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Kocaeli illerinden başvuru alan Albaraka Garaj, gerçekleşen başvuruların 244’ünün tecrübeli ve 261’inin ise yeni girişimci olduğunu belirtiyor.

Girişimleri hızlandırma programından yararlanacak Yubi, Aidatım.Net, NakitUp, Zenkronn, iCaked, Artıcan, Bir Yudum Kitap, Mixoper, Trace it Up, Salesfront.ai ve Turnaco'yu gelecek günlerde girişim ekosisteminde daha fazla görmemiz mümkün.

Albaraka Türk’ün dijital alanda başlattığı dönüşüm sürecinin avantajlarını yaşamaya başladıklarını belirten Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku bu konu hakkındaki fikirlerini şu cümlelerle dile getirdi:

“Teknoloji, başta finans sektörü olmak üzere günümüz iş dünyasını hızla dönüştürmeye devam ediyor. Albaraka Türk olarak bu teknolojik dönüşümde bankacılık sektörü ve ülkemiz için öncü olma hedefiyle hareket ediyoruz. Albaraka Garaj Start- Up Hızlandırma Merkezimizin ikinci döneminde Türkiye genelinde 50 ilimizden 500’ün üzerinde başvuru aldık. Yapılan çalışmalar sonucunda çalışmaya hak kazanan ilk 11 girişim ekibimiz belli oldu. Bu ekiplerimize ihtiyaç duyacağı maddi manevi tüm hizmetleri tek çatı altında sunmaya devam edeceğiz”

Gelin, Albaraka Garaj’da çalışmaya hak kazanan 11 girişim projesine yakından bakalım.

YUBİ: Bir chatbot girişimi olan YUBİ, firmaların ve markaların aynı anda birden fazla platforma sohbet botuyla giriş yapmasını sağlıyor.

Aidatım.Net: Site, bina ve rezidans gibi yapılara yönetim sürecinde uzaktan sayaç okuma, sınırsız banka entegrasyonu ve özel sanalpos gibi özellikler sunan SaaS girişimi Aidatım.Net, tüm bu yönetim sürecinin tek bir yerden yönetilmesini sağlıyor.

NakitUp: Dijital promosyon ve marka bağlılığı uygulaması olan NakitUP, marka ve perakendecileri, tüketicileriyle ‘online ve offline’ platformlarda buluşturuyor.

Zenkronn: Robotik Süreç Otomasyonu üzerine çalışan Zenkronn, şirketlerdeki arka ofis uygulamalarının ve manuel uygulamaların optimize edilmesini sağlayarak şirketlerin operasyonel maliyetleri düşürüyor  ve iş süreçlerindeki hata sayısını azaltıyor.

iCaked: Bir pazaryeri girişimi olan iCaked, kullanıcılarının 3 boyutlu olarak kendi pastalarını tasarlamasını ve ardından kayıtlı pastanelerden sipariş verebilmesini sağlıyor.

Artıcan: Soba dumanını algılayıp belirlenen kişilere ve itfaiyeye haber veren Artıcan, aynı zamanda ortamdaki dumanı tahliye eden bir cihaz.

Bir Yudum Kitap: Daha önce yazılarımızda da yer verdiğimiz Bir Yudum Kitap, her sabah 5 dakikada okunabilecek hikâye ve pasajları e-posta ile gönderiyor. Bir Yudum Kitap, aynı zamanda abonelik modeli ile sınırsız kitap okumaya imkan sağlayan bir platform olmayı da hedefliyor.

Mixoper:  Yerinde ve uzaktan destek platformu olan Mixoper, kullanıcılarına yapay zeka ve artırılmış gerçeklik tabanlı bir teknoloji sunuyor.

Trace it Up: Saha operasyonları için yapay zeka tabanlı yeni nesil kurye takip sistemi olan Trace it Up, özellikle restoranlara hizmet veriyor.

Salesfrontai: Şirketlere, para kazandıran tekliflere pazarlama zekası, finansal ödeme ve mobil kullanım kolaylığı katarak hızla satışları artıran bir çözümdür.

Turnaco: Otonom bir robot olan Turnaco, camileri süpürmenin yanı sıra UVC ışınları ve ozon gazı ile dezenfekte etmektedir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.