Albaraka Garaj'a seçilen 10 yenilikçi girişim açıklandı

Albaraka Garaj'a seçilen 10 yenilikçi girişim açıklandı

Türkiye'nin önemli katılım bankalarından Albaraka Türk, hızlandırma merkezi Albaraka Garaj’ın ilk sınıfına seçilen 10 yenilikçi girişimi açıkladı. Albaraka Garaj'ın öncelik verdiği konu finansal teknolojiler olsa da seçilen girişimler büyük veriden yapay zekâya kadar farklı alanlara dokunuyor.

Aldığımız bilgilere göre Albaraka Garaj yaklaşık 40 gün gibi kısa sayılabilecek bir sürede 55 ilden başvuru almış. Toplam 455 girişimcinin başvurduğu hızlandırma programı, yapılan ön eleme ve mülakatlar sonucunda önce 18 finalisti belirlemiş. Hemen ardından da jüri değerlendirmesiyle programa kabul edilen 10 girişim seçilmiş.

Melikşah Utku / Albaraka Türk
Melikşah Utku / Albaraka Türk

Aşağıda Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku'nun niçin bu alanda adım attıklarına dair açıklamasını okuyabilir ve seçilen 10 girişimin kısa tanıtımını bulabilirsiniz.

Günümüzde ödemede bulunma ve ödeme alma ekonomi ve bankacılık dünyasının en önemli ekosistemini oluşturuyor. Taşları biraz yerinden oynatıp, fiziki POS'u ortadan kaldırıp yepyeni bir ödeme ve tahsilat yöntemleri geliştiren girişimci adaylarının çalışmalarını destekliyoruz. Bu alana yönelecek girişimcilerin tecrübe desteğini alarak devam etmek yerine, sıfırdan ve kendi başına yükselmeleri oldukça zor. Bunun bilinciyle Albaraka Türk olarak biz de, finansal dünyanın yeni yapısına hazır olmak için Dünyada ilk defa bir katılım bankası himayesinde bulunan Albaraka Garaj Startup Hızlandırma Merkezimizi açtık ve ilk girişimlerimizi seçtik. Bu ekiplerimize ihtiyaç duyacağı maddi manevi tüm hizmetleri tek çatı altında sunmaya devam edeceğiz.

  1. Techsign: PC, Tablet veya mobil telefonlardan biyometrik veya dijital imzalama sağlayan ve imzaların doğruluğunu tespit eden yapay zekâ algoritmaları ile geliştirilmiş yazılım çözümüdür.
  2. Kartoon 3D: Artırılmış gerçeklik (AR) temelli yabancı dil, matematik, okuma-yazma ve işbirliği öğrenimini oyunlaştırarak sağlayan çocuk gelişim ve eğitim setidir.
  3. Omnibus: Sahip olduğu dağıtık sistem ile işletmelerin mevcut donanımlarını kullanarak aynı anda birden fazla farklı işlemi yapabilmeye, kaynak yönetimine ve farklı mimari/işletim sistemine sahip cihazların bir arada aynı iş için veri işlemesine imkan sağlayan bir yazılım platformudur.
  4. Rubic.io: Herkesin kendi sohbet botunu eğitip geliştirebileceği yapay zeka temelli Chatbot geliştirme çözümüdür.
  5. Kobikit: KOBİ’lerin tüm iş ekosistemini bulut tabanlı bir platformdan teknik bilgiye ihtiyaç duymadan yönetmeye olanak tanıyan bir SaaS çözümüdür.
  6. İnooster: Oyunlaştırma ile çalışanların motivasyon ve verimliliğini arttırarak, şirketlerin belirledikleri hedeflere ulaşmalarını sağlayan performans ve sadakat çözümü sunan bir yazılımdır.
  7. Hesapöder: Mobil yemek kartı ve Mobil POS çözümüyle hesap ödeme olanağı sunan bir finansal teknoloji girişimidir.
  8. Yemexpress: Restorana varmadan yemek siparişi verebilme imkanı sunan bir mobil ön sipariş ve ödeme uygulamasıdır.
  9. Akıllı Eksper: Sürücülerin kullanım alışkanlıkları ile aracın trafikte geçirdiği süre baz alınarak kişiye özel akıllı sigortalama sağlayan InsurTech çözümüdür.
  10. Vola: Coğrafi Bilgi Sistemleri (GIS) tabanlı konumsal veritabanı ve bireylerle diğer etmenleri etkileşimde tutmayı amaçlayan yapay zeka ürünü altyapısıyla toplu ulaşım ekosistemi kurmaya yönelik kurulmuş, lokasyon ve komunite bazlı bir mobil paylaşım platformudur.
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.