Popbase YouTuber'ların hayranlarıyla daha iyi iletişim kurmasını amaçlıyor

Popbase YouTuber'ların hayranlarıyla daha iyi iletişim kurmasını amaçlıyor

Sosyal ağlarla birlikte eğlence sektörü de değişiyor. Özellikle YouTube'un taşıdığı bu değişim bayrağı yeni girişimlerin ve sektörlerin de ortaya çıkmasını sağlıyor. Günümüzde YouTuber'lar geleneksel TV yıldızlarının yerini almaya başlamışken, ünlülük kavramı da daha erişilebilir ve etkileşime açık bir sıfata dönüşüyor.

Sosyal medyanın gücünü arkasına alan Kardashian ailesi ise bunun en güzel örneği. Medyayı domine eden ailenin, sosyal medya  hesapları milyonlarca kişi tarafından takip ediliyor. Takipçilerini müşterilere dönüştürmek üzere hareket eden aile fertleri perakende, moda ve yapımcılık alanlarında da yaygın şekilde faaliyet göstermeye devam ediyor.

Bu noktada Kardashianların popülaritelerini hayranlarıyla devamlı iletişimde olmalarına borçlu olduğunu söyleyebiliriz. Kardashianlar ve diğer ünlülerin bu iletişim süreci ise yeni girişimlerin ortaya çıkmasına ilham veriyor. İnternetteki gösteri sanatçılarının hayranlarıyla ilişkilerini geliştirmesini sağlayan Popbase yeni medya için adeta interaktif bir forum işlevi görüyor.

https://vimeo.com/284049443

İçerik üreticilerinin videoların ötesine geçerek takipçileriyle interaktif bir iletişim kurmasını amaçlayan girişim, internet ünlülerinin kendilerini sanal gerçekliğe aktarmasını sağlıyor. Oluşturulan sanal gerçeklik oyununda ise bilgi yarışmalarına, özel içeriklere ve haber kesitlerine yer veriliyor.  TechCrunch Disrupt SF 2018′de Pop Base'i tanıtan Binary Bubbles, gelecekte ürünün yeni oyun açma, artırılmış gerçeklik ve koleksiyon özelliğine kavuşmasını planladığını da söyledi.

Pop Base'in çıkış noktası hayranlarla kurulan ilişkinin geliştirilmesi olsa da girişim, YouTuberların uygulama içi satın almalar ve içerik odaklı reklamlarla gelir elde etmesini arzu ediyor. İçerik üreticiler Binary Bubbles'a giden gelirin yüzde 60'ını alabiliyor. Üstelik Binary Bubbles'ın CEO'su Lisa Wong, şirketin durumu yükseldikçe içerik üreticilerin yüzde 70'e kadar pay alabileceğini söylüyor.

65 Milyon takipçiye sahip PewDiePie gibi çok büyük olmayan YouTuberların çok çalışması gerektiğini belirten Wong, Popbase ile bu kişilere YouTube kişiliklerini ve içeriklerini oyuna ve gelire dönüştürme fırsatı verdiklerini söyledi. Şimdiye kadar kolektif hayran tabanı 1 milyon takipçiyi bulan 5 YouTuber ile çalışmaya başlayan Binary Bubble, 10 bin ile 1 milyon hayrana sahip olan Influencerlar arıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.