Sequoia Capital'den girişimlere davet gibi açıklama: 1 milyar dolar yatırım yapmak istiyoruz

Sequoia Capital'den girişimlere davet gibi açıklama: 1 milyar dolar yatırım yapmak istiyoruz

İş Bankası'nın katkılarıyla sunduğumuz ve San Francisco'da süren TechCrunch Disrupt SF 2018, sektörün önemli yatırım şirketi  Sequoia Capital'den Doug Leone'nin katıldğı bir sohbete ev sahipliği yaptı.

Leone,  konuşmasında ABD yatırımlarının ardından neden başka bir pazar yerine Çin'e yöneldiklerini açıkladı. Leone'nin açıklaması oldukça net. 2025'te küreselleşmiş bir dünya olacağını öngören şirket, bunu “Avrupa'ya gitmedik çünkü genişti (coğrafi olarak) ancak büyümüyordu (nüfus ve ekonomide). Vietnam’a gitmedik, çünkü büyüyor ama geniş değil. ” şeklinde açıkladı.

Leona, Çin'deki başarılarının arkasındaki en büyük nedenin yerel bir ekip kurmaları olduğunu söyledi. Stratejik bir hatadan kaçınmak adına bölgenin en önemli isimlerinden biri olan Neil Shen ile yerel bir iş ortaklığı imzaladıklarını söyleyen Doug Leone, Çin'e kendi ekibini göndermeleri ve süreci ABD'den yönetmeleri durumunda başarısız olacaklarının altını çizdi.

Türkiye'den Insider'ın da yatırımcıları arasında yer alan Sequoia Capital'in yatırım listesinde bildiğiniz üzere Apple, Airbnb, Google, Cisco, Hubspot gibi farklı sektörlerden onlarca lider isim yer alıyor. Şu anda mevcut yatırımları arasında ABD'li şirketlerin önde olduğunu söyleyen Leone, Çin merkezli girişimlerin ise arayı hızla kapattığını söyledi. Leone, bol sıfırlı yatırım çekleri ile dikkat çeken şirketin şu ana kadar iki kere 400 milyon dolarlık yatırım çeki yazdıklarını söylerken, yatırımın hangi ülkeye yapıldığına dair bilgi paylaşmaktan kaçındı. Bu arada Leone, büyüme aşamasındaki küresel şirketlere 1 milyar dolara kadar yatırım yapmak istediklerini söyledi.

Son olarak Çin'deki mevcut hükümetin eski hükümetlere göre ticari süreçlerde daha kolaylıklar sağladığını söyleyen Leone, önümüzdeki 4-5 yıl içinde globale çok daha açık bir Çin göreceğimizi belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.