Priscilla Chan, Chan Zuckerberg Initiative'a dair detayları paylaştı

Priscilla Chan, Chan Zuckerberg Initiative'a dair detayları paylaştı

Türkiye İş Bankası‘nın katkılarıyla sizlere aktardığımız TechCrunch Disrupt SF 2018′de Priscilla Chan, Chan Zuckerberg Initiative'deki gelişmelerden bahsetti. Chan gelen sorular üzerine oturuma bir mülteci olarak kendi çocukluğunda yaşadığı problemleri anlatarak başladı.

Mültecilikten vatandaşlığa uzanan süreçte insanların ve özellikle öğretmenlerinin kendisine nasıl yardımcı olduğunu paylaşan Chan, okula gitmeye başladığında ailesinin çok çalışmayı öğütlediğini söyledi.

Kendi hayatının bir "Amerikan Rüyası" olduğunu Harvard'a girince fark ettiğini belirten Chan, bu noktadan sonra diğer çocukları kurtarma misyonunu üstlendiğini aktardı. Çocukları kötü koşullardan kurtarmak ve onlara iyi bir geliştirmek için 30 yıl boyunca çalışan Chan, "30 yıl sonra fark ettim ki tüm altyapı bozuk." dedi.

İnsanları çocuklar adına bir şeyler yapabilmesi adına bu altyapının ve bazı kuralların yıkılması gerektiğini savunan Chan, geçmişte çocuklara yardım edebilmek için bir çok farklı alanda yaşadığı olumsuz deneyimleri paylaştı. Birkaç kez çocukların sorunlarını gözden kaçırdığını ve kendini çok kötü hissettiğini aktaran Chan, çocukların başarılı olabilmesi için var olan sistemin değişmesi gerektiğini tekrar tekrar vurguladı.

CZI'ın en öne çıkan tarafının Mark Zuckerberg ile kendisinin yeteneklerinin birleşmesi olduğunu söyleyen Chan, paranın kesinlikle önemli olduğunu ama yetenekleri doğru kaynaklarla doğru problemlere uygulayabilmenin de eşsiz bir değer olduğunu belirtti.

Chan, bu noktada mühendislerin, tasarımcıların ve bir çok farklı alanda çalışan insanların, eğitim ve cezai adalet gibi başlıklar altında çözümler ürettiğini aktardı. Bağışların bir etki yaratmak amacıyla kullanıldığını söyleyen Chan, eğitim, bilim ve adalet üzerine çalıştıklarını ifade etti. Yaratılan etkiyi ölçümlediklerini de eklemeyi ihmal etmedi.

Öncelikli olarak bütçelerin çözebilecek olan problemlere aktarıldığını söyleyen Chan, herkes için istek uyandıran bir gelecek inşa etmeye çalıştıklarını da sözlerine ekledi. Ülkelerden, devletten ve yerel otoritelerden daha küçük bir yapıya sahip olduklarını ifade eden Chan, bu nedenle kaynakları çözebilecekleri problemlere aktardıklarını tekrarladı.

Bölgesel olarak San Francisco'nun Bay Area tarafında çalışmayacakları tercih ettiklerini söyleyen Chan, bu bölgenin ülkenin en önemli ekonomik aracı olduğunu ifade etti. Bu bölge özelinde uygun fiyatlı evler oluşturmaya odaklandıklarını belirten Chan, öğretmenler ve orta sınıf için rapora seçenekleri sunmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Ücretsiz evlerin ve uygun fiyatlı evlerin iki farklı strateji olduğunu söyleyen Chan, evsizlerin yaşadığı problemin barınmaktan daha fazlası olduğuna da dikkat çekti. Evsizler için sorunları tespit edildikten sonra doğru yardımı bulmanın elzem olduğunu belirten Chan, yardım sürecinde politikacılarla gelişen ilişkilerle ilgili sorulara da yanıt verdi.

İnsanların hayatı söz konusu olduğu için her iki tarafla da çalıştıklarını belirten Chan, her hangi bir siyasi kampanyaya destek vermediklerini de açıkladı. Tüm sistemin modernize edilmesi, gelişmesi ve yeni yaklaşımlar inşa edilmesi gerektiğini vurgulayan Chan, okullarda eğitim kalitesinin artması gerektiğine dikkat çekti. Chan, vergi artışının da çözüm olabileceğini sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.