Giyilebilir teknoloji pazarının lideri Apple Watch

Araştırma firması IDC, giyilebilir teknoloji pazarının 2018'in ikinci çeyreğine dair verilerini paylaştı.  IDC tarafından paylaşılan bilgilere göre Apple, 2018 yılının ikinci çeyreğine toplamda 4,7 milyon Apple Watch satmayı başardı.
Giyilebilir teknoloji pazarının lideri Apple Watch

Giyilebilir teknoloji pazarının en popüler ürünlerinin başında yer alan Apple Watch ailesi, 2018 yılının ikinci çeyreğinde de satış anlamında rakiplerini geride bıraktı. Araştırma firması IDC, giyilebilir teknoloji pazarının 2018'in ikinci çeyreğine dair verilerini paylaştı.

IDC tarafından paylaşılan bilgilere göre Apple, 2018 yılının ikinci çeyreğine toplamda 4,7 milyon Apple Watch satmayı başardı. Pazarın yüzde 17'sinin sahibi konumunda olan Apple, 2017 yılının aynı dönemli ile kıyaslandığında satışlarını artırdı. Hatırlatmak gerekirse Apple, 2017 yılının ikinci çeyreğinde 3,4 milyon Apple Watch satmış ve pazarın yüzde 13'üne hakim olabilmişti.

Listenin ikinci sırasında ise Xiaomi karşımıza çıkıyor. Uygun fiyatlı Mi Band ailesi sayesinde başarılı bir satış grafiği yakalayan Xiaomi, 2018 yılının ikinci çeyreğinde 4,2 milyon giyilebilir cihaz satışı yapmayı başardı. Pazarın yüzde 15,1'ine sahip olmayı başaran Çin merkezli teknoloji firması, geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise pazarın yüzde 13,3'üne sahipti.

Yılın hayal kırıklığı: Fitbit

Apple ve Xiaomi arasında satış ve pazar payı anlamında pek fark olmasa da listenin üçüncü sırası ile birlikte aradaki makas açılıyor. Listenin üçüncü sırasında yer alan Fitbit, yılın ikinci çeyreğinde 2,7 milyon satış yapmayı başardı. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde pazarın yüzde 12,8'ine sahip olan Fitbit, 2018'in ikinci çeyreğinde ise pazarın sadece 9,5'ine sahip durumda.

Pazar payını ve satışlarını artıran bir diğer firma ise Huawei. 2017 yılının ikinci çeyreğinde 800 bin adet satış yapan Huawei, pazarın yüzde 3,1'ine hakimdi. 2018 yılında ise satışlarını artıran Huawei, yılın ikinci çeyreğinde 1,8 milyon satış yapmayı ve pazarın 6,5'ine hakim olmayı başardı.

Listenin son sırasında ise Garmin yer alıyor. 2017 yılının ikinci çeyreği ile kıyaslandığında neredeyse aynı sonuçlara sahip olan Garmin, 2018 yılının ikinci çeyreğinde 1,5 milyon satış yaptı ve pazarın yüzde 5,4'üne sahip durumda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.