Evsizlikten melek yatırımcılığa: Cyan Banister

Evsizlikten melek yatırımcılığa: Cyan Banister

TechCrunch Distrupt SF 2018, dünyanın en önemli teknoloji merkezlerinden biri olan San Francisco'da ziyaretçilerine kapılarını açtı. Dört gün sürecek etkinliği Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla size iletiyoruz. Konferans melek yatırımcı Cyan Banister'ın konuşması ile başladı.

15 yaşında evsiz kalan Banister, oturumunda nasıl dünyanın en büyük yatırım şirketlerinden birinde yatırımcı olduğunu anlattı. Yoktan varolmanın bir gecede olmayacağını söyleyen Banister, küçük edinimler ile başarıya ulaştığını söyledi.

Genç yaşta evsiz  evsiz kalan ve sonrasında bir kayıt dükkanında satış temsilcisi olarak çalışmaya başlayan Banister'ın hayatında dönüşüm ise iş yeri sahibinin masasına bir kitabı koyması ile başladı. Bilgisayar ağ yönetimi bilgilerinin yer aldığı kitaptaki bilgileri okuyarak, Sistem Yöneticiliği’ne terfi etti.

Gitmesi gereken yerin San Francisco olduğunu fark eden Banister'ın Arizona'dan Kaliforniya'ya taşınması da oldukça ilginç. Arkadaşının gönderdiği Google linkinde 'Şanslı Hissediyorum' butonu ile hayatını, San Francisco'ya taşınarak değiştirdi.

Hayatında geldiği noktanın beş aşamadan oluştuğunu söyleyen Banister bunları; hedefe yavaş adımlar ile ilerleme, bireysellik, mentorluk, teknoloji ve sonsuz merak olarak adlandırdı. Her bir adımda yaşam standartlarını artıran yatırımcı, sonrasında bunu her birini tamamlaması gereken bir oyunun seviyesi olarak görmeye başladığını söyledi. Ancak Banister'a göre başarısındaki  anahtar süreçler değil, bu süreçlerde karşılaştığı insanlar.

Banister'e göre, hayatına dokunan insanlar ona nasıl başarılı olacağını söylemediler ancak onun başarılı olabileceği konusunda onu cesaretlendirdiler. IronPort'un kurucularından Scott Banister'le evlenen Banister, yıllar içinde Space X, Uber ve DeepMind Technologies dahil olmak üzere düzinelerce şirkete melek yatırımcı olarak destek verdi.

Yaklaşık iki yıl önce Founders Fund'a katılan Banister, 11 yıllık şirketin için oldukça farklı bir kişilik. 2007 yılında 830 milyon dolara Cisco'ya satılan güvenlik girişimi IronPort'ta çeşitli yönetim görevlerde bulunan, kendi kendini eğiten bir teknoloji tutkunu.

İş Bankası'nın katkılarıyla sunduğumuz TechCrunch Disrupt SF 2018 gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.