Yapay zeka ile filo yönetim platformu Avrios, 14 milyon dolar yatırım aldı

İsviçre merkezli yapay zeka ile filo yönetim platformu Avrios, 2017'nin haziran ayında aldığı 4 milyon dolarlık yatırımdan sonra, Lakestar'ın öncü olduğu yeni yatırım turunda 14 milyon dolar yatırım aldı.
Yapay zeka ile filo yönetim platformu Avrios, 14 milyon dolar yatırım aldı

İsviçre merkezli yapay zeka ile filo yönetim platformu Avrios, 2017'nin Haziran ayında aldığı 4 milyon dolarlık yatırımdan sonra, Lakestar'ın öncü olduğu yeni yatırım turunda 14 milyon dolar yatırım aldı. Atomico'dan Siraj Khaliq ve Fleetmatics'ten Andrew Flett de yatırım turuna katılan diğer isimler oldu.

Avrios, şirketlerin kişi başına geleneksel bir araba ile uğraşmak yerine daha özel hareketlilik çözümlerinin benimsenmesine olanak sağlıyor. Aynı zamanda işletmeler, yanıcı araçlardan daha çevreci alternatiflere geçerek, yeni kentsel hareketlilik seçenekleri ile tüketicilere kişisel taşımacılık tercihinin çok  yönlü bir spektrumunu sunmayı hedefliyor. Avrios, iş ihtiyaçlarına ve personel isteklerine göre akıllı ve uyumlu ulaşım çözümlerini savunuyor. Dolayısıyla, yapay zekanın giderek karmaşıklaşan filoları yönetmek için yardımcı olacağını düşünüyor.

Binek araç ve minibüs filolarına odaklanan, bu aşamada da 700 bin aracı yönetmek için 700 müşterinin genel olarak Avrupa'da kullandığı girişim, filo yöneticilerinin araba kiralama maliyetleri ile ilgili veriler üzerinde yer almasına yardımcı olmak amacıyla makine öğrenim teknolojisini kullanıyor. Ancak Avrios bunu temel bir oyun olarak görüyor ve platformunu büyük bir değişimi destekleyecek şekilde konumlandırıyor. Böylelikle elektrikli otomobiller gibi teknolojiler popülerlik kazanıyor ve giderek artan oranda iş filosuna giriyor.

Uber gibi şirketlerin e-bisiklet ve e-scooter gibi araç alternatiflerine çevirmesiyle, kişisel şehirsel hareketlilik için zengin bir olasılık, tüketici tarafında çoktan fark edilebilir hale geldi. Bu yüzden Avrios'un kurucu ortağı ve CEO'su Andreas Brenner, filo yönetim platformlarının tüm bu yeni ve daha ince taşımacılık seçenekleriyle başa çıkmak zorunda kalacağını açıklıyor.

2015 yılında hayata geçirilen girişim, geçtiğimiz yıl kendi müşteri tabanı üzerine bir çalışma yürüttükten sonra Avrupalı ​​işletmelerin şu anda benzinli arabaları için harcadıkları 60 milyar avroluk yıllık bütçenin en az yüzde 30'unun önümüzdeki beş yıl boyunca diğer seçeneklere kayacağını düşünüyor. Şirketin bulguları, işletmelerin yüzde 80 gibi büyük bir çoğunluğunun şu anda elektronik tablolarda ve Access veritabanlarında kayda değer bir değişimi yönetmekte olduğunu gösteriyor. Bu nedenle Avrios şirketlere, yıkıcı pazar evrimine adım atma ve destekleme fırsatı sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.