Google'ın perakende satışları takip etmek için Mastercard ile anlaştığı ortaya çıktı

Google'ın perakende satışları takip etmek için Mastercard ile anlaştığı ortaya çıktı

Tüketicinin dijitalde ortamlarda başlayan satın alma yolculuğu çoğu zaman mağazada son bulabiliyor. Çok kanallı (omni-channel) pazarlamada ise artık dijital reklamlar, daha iyi bir alışveriş deneyimini ölçümleyebilmek için hiç olmadığı kadar önemli.

Teknoloji devi Google'ın reklamverenin, de tam olarak kullanıcıların dijital ayak izlerini takip ederek, fiziksel bir ortamda son bulan alışveriş yolculuklarını  pazarlamacılar için daha iyi ölçümleyebilmeleri için geçtiğimiz yıl Store Sales Measurement servisini sundu. Ancak, Google bugünlerde sunduğu servis nedeniyle zor günler geçiriyor. Google ve Mastercard, geçtiğimiz yıl içinde ABD'deki işlem verilerini paylaştığı gizli bir ortaklığa gitti. Bu ortaklık neticesinde, milyonlarca kullanıcının verileri Store Sales Meausurement Servisi için kullanıldı.

Aslında Google, geçtiğimiz yıl servisi duyururken, iş ortaklıklarının kimler olduğunu söylemeden, üçüncü taraf ortaklıklar aracılığıyla ABD kredi ve banka kartı işlemlerinin yaklaşık yüzde 70'ini topladığını açıklamıştı. Mastercard'ın iş ortakları arasında olduğu Bloomberg tarafından yayınlanan bir haberle ortaya çıktı.

"Toplu ve anonimleştirilmiş veriler veriyoruz"

Konu üzerine henüz Google'dan bir açıklama gelmezken, Mastercard, verilerin tam satın alımları tanımlamak için kullanılabileceği önerilerini reddetti. BBC'ye konuşan şirket sözcüsü,  kampanya süresi boyunca harcama verisi sağladıkları perakendecilere kendi "medya ölçüm hizmetlerini" sunduğunu söyledi.  Belirlenen hizmet sağlayıcılarına, satıcıların ortalama bilet büyüklüğü ve satış hacimleri gibi toplu ve anonimleştirilmiş verilere dayalı eğilimleri sağladıklarını söyleyen sözcü, Tek tek tüketicilerle ilgili reklam etkinliğini izleyen, reklam yayınlayan, hatta reklam ölçümlerini ölçen analizler sunmadıklarını aktardı." 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.