Kolombiyalı girişim Rappi, 200 milyon dolarlık son yatırımı ile ülkenin ilk Unicornu olma yolunda

Kolombiyalı girişim Rappi, 200 milyon dolarlık son yatırımı ile ülkenin ilk Unicornu olma yolunda

Sipariş üzerine dağıtım hizmeti veren Kolombiyalı girişim Rappi, 200 milyon dolarlık yatırım aldı. Yatırım ile değerlemesi 1 milyar dolara ulaşan Rappi, ülkenin de ilk unicorn girişimi olma özelliği ile dikkat çekiyor.

TechCrunch'ın yakın bir kaynağından doğrulattığı bilgilere göre  DTS Global liderliğinde gerçekleştirilen finansman turuna mevcut yatırımcılar olan Andreessen Horowitz ve Sequoia da katıldı.

Kolombiyalı girişim, Despegar, Globant ve MercadoLibre gibi Latin Amerika'dan doğan unicorların da arasına eklenmiş oldu. Ancak, bu değerlendirmeye ulaşmaları yaklaşık 10 yıl süren bu şirketler ile kıyaslandığında, Rappi sadece 3 yıl içinde bunu başardı.

Girişim dünyasına meşrubat dağıtarak başlayan Rappi, geçen zaman içinde ürün dağıtım yelpazesini  yemek, bakkaliye,  teknoloji ve hatta tıbbi ürünler ile  genişletti. Şirket ayrıca, kullanıcıların kredi kartlarıyla ödeme yapmalarına ve Rappi’nin dağıtım acentelerinden birinden nakit almalarına olanak tanıyan popüler bir nakit çekme özelliğine de sahip.

Rappi teslimat başına 1 $ gibi bir ücret talep ediyor. Maliyetleri verimli tutmaya yardımcı olmak için, şirketin kurye filosu sadece motosiklet ve bisiklet kullanıyor.

Şirket 2015 yılında Simón Borrero, Sebastián Mejía ve Felipe Villamarin tarafından kuruldu.  Aynı yıl Y Combinator'den mezun olmanın yanı sıra, 2016'da tanınmış ABD risk sermayesi fonu Andreessen Horowitz'den yatırım alan ilk Latin Amerika girişimcisi oldu.

Şimdilik, Kolombiya, Meksika, Brezilya, Arjantin ve Şili  gibi beş Latin Amerika ülkesinde hizmet vere Rappi, yakın gelecekte Orta Amerika pazarlarına girmeyi umuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.