MediaMarkt, Teknosa'yı alma planlarını şimdilik durdurdu

MediaMarkt, Teknosa'yı alma planlarını şimdilik durdurdu

Almanya merkezli elektronik marketi devi MediaMarkt, Türkiye'nin önemli tekoloji marketlerinden Teknosa'yı satın almaya hazırlanıyordu. Reuters'a konuşan, ismi verilmeyen kaynaklara göre, liranın son dönemlerde yaşadığı değer kaybı dolayısıyla MediaMarkt'ın Teknosa'yı satın alma işlemlerini şimdilik durdurduğu belirtildi.

Alınan bu karardaki önemli bir etkenin ise Teknosa'nın Türkiye genelindeki şubelerinin büyük çoğunluğunun dolar cinsinden kira ödüyor olmaları ve dolayısıyla mağazaların maliyetlerinin artmış olması.

MediaMarkt, son dönemdeki döviz dalgalanması dolayısıyla satın alma planlarını askıya aldı. Teknosa'nın değerlemesi yeniden gözden geçirilecek ve satın almaya devam edip etmeyeceğine karar verilecek" diye konuşan kaynak ekim ayına kadar da bir karara varılmayacağını belirtiyor.

Yine Reuters'a konuşan bir başka kaynak da müzakerelerin durdurulduğunu doğruladı fakat tamamen iptal edilmediklerini belirtti.

MediaMarkt'ın sahibi MediamarktSaturn ve Teknosa'nın sahibi Sabancı Holding konuyla ilgili yöneltilen sorulara herhangi bir cevap vermediler.

Teknosa'nın şu anki hisse dağılımında %60'ının Sabancı Holding'e ait olduğu ve kalan hisselerin de %10'unun yine Sabancı ailesinin diğer fertlerine ait olunduğu biliniyor. MediaMarkt'ın Teknosa'nın yüzde kaçını satın almak için görüşmeler yapıldığı ise bilinmiyor.

Lirada meydana gelen düşüş sadece Media Markt değil bir çok farklı yabancı yatırımı olumsuz yönde etkilemiş ve yatırımcıları korkutmuş görünüyor. Geçtiğimiz günlerde Amazon'un da Türkiye pazarına benzer nedenlerle girişini ertelediğini öğrenmiştik ve Japonya merkezli Toyo Ink firması da bir polimer fabrikasına yatırımını benzer nedenlerle ertelemişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.