Avrupa'daki elektrikli ve hibrit araç sayısı 1 milyonu geçti

Fosil yakıtlı araçlar yerini elektrikli ve hibrit modellere bırakıyor. Dönüşüm oldukça yavaş olsa da, Avrupa pazarı bu yılın ikinci yarısında kendince önemli bir kilometre taşını tamamladı.
Avrupa'daki elektrikli ve hibrit araç sayısı 1 milyonu geçti

Fosil yakıtlı araçlar yerini elektrikli ve hibrit modellere bırakıyor. Dönüşüm oldukça yavaş olsa da, Avrupa pazarı bu yılın ikinci yarısında kendince önemli bir kilometre taşını tamamladı. Piyasa analiz şirketi EV Volumes’in paylaştığı verilere göre Avrupa'da, 2018 yılının ilk yarısı ile birlikte elektrikli ve hibrit araç sayısı 1 milyonu geçti.

Yılın ilk yarısında AB, İzlanda, Norveç, İsviçre ve Lihtenştayn’da geçen yılın ilk yarısına göre yüzde 42 daha fazla çevre dostu araç satıldı. Bu geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yaklaşık 195 bin ek aracın satıldığı anlamına geliyor.

1 milyon çevre dostu araç sayısı ile Avrupa, Çin’den sonra dünya genelinde en büyük pazar haline geliyor. Avrupa pazarını ise ABD takip ediyor. Ancak ABD, henüz 1 milyon elektrikli ve hibrit araç sayısına ulaşabilmiş değil.

Bölgedeki ülkelere göre baktığımızda ise Norveç, satışlarda ipi göğüsleyen ülke. Norveçte yılın ilk yarısında yaklaşık 36.500 çevre ile dost araç satıldı. Dikkat çeken diğer ülkeler ise Almanya, Hollanda ve Danimarka olarak kayıtlara geçiyor.

Verilerin, tüm elektrikli otomobiller ve hafif kamyonların yanı sıra tam şarjlı hibrid araçlar ve pille şarj olan araçları da kapsadığı bilgisini paylaşalım. Son olarak  Avrupa’da, elektrikli ve hibrit araç sayısının yıl sonu itibarıyla toplam 1,35 milyonu geçmesi beklendiğini paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.