Yemek.com yeni uygulamasıyla tariflerden fazlasını sunuyor

Yemek.com yeni uygulamasıyla tariflerden fazlasını sunuyor

Yemeksepeti'nin içerik sitesi Yemek.com, yeni özelliklere sahip mobil uygulamasını Google Play Store ve App Store'da yayınladı. Yüzlerce videolu yemek tarifinin bulunduğu uygulamada kullanıcılar malzemelere göre tarif aratabiliyor ve özel günler için özel menüler oluşturabiliyor.

Tarif Defteri ve Alışveriş Listesi özellikleri ile kullanıcılara farklı bir deneyim sunmayı amaçlayan uygulama, tariflerin yanı sıra  faydalı, bilgilendirici ve keyifli içeriklerle de kullanıcıların uygulama içinde daha fazla vakit geçirmesini sağlıyor.

Yemek.com'un sitedeki üyelerine de sunduğu  "Tarif Defteri" özelliği sayesinde kullanıcılar tariflere hem tek dokunuşla ulaşabiliyor ve hem tarifleri kaydedebiliyor.  “Alışveriş Listesi" özelliği ise tarifteki malzemeleri bir alış veriş listesinde dönüştürüyor. Böylece kullanıcılar bütçelerini hızlıca planlayabiliyor ve  tarifteki eksik malzemeleri kolayca tamamlıyor.

Bu arada tıpkı sitede de olduğu gibi Yemek.com uygulaması üzerinden kullanıcılar, tariflerini kendi isimleriyle yayınlayabiliyor.   Dolayısıyla bütün kullanıcıların birbirlerinin tariflerinden yararlanma durumu mobilde de devam ediyor. Beğenilen tariflerin tarif defterine eklenebilmesinin yanı sıra kullanıcılar beğendikleri yazarları da takibe alabiliyor. Bu da damak zevkine dayalı bir topluluğun oluşmasına katkıda bulunuyor.

Uygulamada yer alan “Tarif Arama” özelliğinde ise kullanıcılar tariflere yemeklerinde istedikleri veya istemedikleri malzemeleri yazarak ulaşabiliyor.  Aynı zamanda kullanıcıların evlerindeki malzemeleri yazarak sadece bu malzemeleri içeren tarifleri görüntüleyebilmesi de mümkün.

yemek.com'un farklı kategorilerde videolu ve yazılı binlerce tarife ev sahipliği yapması kullanıcılar için  "Bugün Ne Pişirsem?" sorusunu da rafa kaldırıyor. Mobil uygulama da tıpkı site gibi zengin bir kategori listesine sahip. Kullanıcılar et, sebze, tatlı, makarna, pilav, hamur işi, zeytinyağlı, balık, tavuk, atıştırmalık ve yöresel tarifler kategorilerinde bir çok içeriğe ulaşabiliyor.

Bunun yanı sıra günlük ve haftalık yayınlanan tarif listelerinde ekonomik tarif menülerine de yer veren uygulama, sağlıklı tarifleri de içerik listesine dahil ediyor. Dolayısıyla mobil uygulamada Raw Food, Diyet, Detox ve Vegan gibi özel beslenme tercihlerine uygun kategoriler de öne çıkıyor.

Yine de yemek.com konu içerik üretimi olduğunda kendini yemekle sınırlandırmıyor. Uygulamada anne- bebek sağlığı ile ilgili öneriler, bebeklerle ilgili faydalı öneriler, sık yaşanan sorunlara çözümler ve hamilelikte ihtiyaç duyabilen bütün bilgiler de kullanıcıların ilgisine sunuluyor.

Görünen o ki;  yemek.com 4 yıldır farklı içeriklerle inşa ettiği topluluğunu, webdeki özelliklerini genişleterek mobile taşımaya hazırlanıyor. Bu anlamda günlük ve haftalık tarif yayınlarının yanı sıra malzemelerle tarif arama ve alışveriş listesi özellikleri, kullanıcıların günlük hayatına dokunmaktaki en önemli adımları oluşturuyor. Uygulamayı Google Play Store ve App Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.