Toyota Uber'e 500 milyon dolar yatırım yaptığını duyurdu

Toyota Uber'e 500 milyon dolar yatırım yaptığını duyurdu

Dünyanın en önemli otomobil üreticilerinden olan Japonya merkezli Toyota, sürücüsüz otomobil çağırma servisi kurmak için Uber ile iş birliğine gitti. Toyota ile Uber arasında yapılan anlaşmanın içinde Toyota tarafından Uber'e yapılacak 500 milyon dolarlık bir yatırım olduğunu da ekleyelim.

Anlaşma ile birlikte Toyota'nın Sienna model otomobilleri Uber'in sürücüsüz otomobil teknolojileri ile donatılacak ve Uber'in otomobil ağına katılacaklar. Uber tarafından yapılan açıklamaya göre şirketin sürücüsüz otomobil filosunun 2021 yılında kullanıma sunulması bekleniyor.

Uber'in sürücüsüz otomobilinin geçtiğimiz Mart ayında bir kaza yaptığını ve kaza sonucunda bir kişinin hayatını kaybettiğini de hatırlatalım. Kazanın ardından testlerine ara veren Uber, Temmuz ayında ise tekrar sürücüsüz otomobil testlerine başlamıştı. Yapılan anlaşma Uber'in kaza sonrası oluşan kötü imajının düzeltilmesi için olumlu bir adım olarak da görülüyor.

Servisin ismi "Autono-MaaS"

Uber'in ileri teknolojisi ile Toyata'nın güvenlik ve üretim becerilerinin doğal bir uyum içerisinde olduğunu dile getiren Uber CEO'su Dara Khosrowshahi, Uber'in ilk kez böyle bir anlaşma yaptığını da paylaştı. Yapılan açıklamaya göre şirketler oluşturacakları sürücüsüz otomobil filosunu "Autono-MaaS" olarak adlandırıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.