Drake'in In My Feelings şarkısı Spotify tarafından bu yazın şarkısı seçildi

Spotify bu yaz mevsiminin en çok dinlenen şarkısının, Drake'in internet fenomenine dönüşen “In My Feelings” şarkısı olduğunu açıkladı.
Drake'in In My Feelings şarkısı Spotify tarafından bu yazın şarkısı seçildi

Spotify bu yaz mevsiminin en çok dinlenen şarkısının, Drake'in internet fenomenine dönüşen “In My Feelings” şarkısı olduğunu açıkladı. 1 Haziran ile 20 Ağustos arasında 393 milyon kez dinlenen şarkının başarısının ardında internet dünyasının ilgisi yatıyor.

Şarkının giriş cümlesi “Kiki, do you love me?” "meme"lere ilham verirken, şarkının kendisi viral bir dans meydan okumasına eşlik etti.

Aslına bakarsanız Drake "meme"lere en çok konu olan müzisyenlerden biri. Şimdiye kadar bir maçta bardağa Perrier doldurması, kendini Rihanna'nın omzuna photoshoplaması, hazırladığı "meme"ler ile başka bir ünlüye konserinde savaş açması"Hotline Bling"deki dansı akla en çok gelenler arasında yer alıyor.

Üstelik Drake bu "meme" kültürünü kliplerinde de kullanarak sanal alemin sevgisini kazanıyor. Dans meydan okumasını başlatan komedyen Shiggy'nin komik dans figürlerini klibine estetik bir biçimde taşıyan Drake, sosyal medyadaki etkileşim anlayışını da bir üst seviyeye taşımış oluyor. Tabi bu durumda şarkının gördüğü ilgi gün geçtikçe artıyor.

Spotify'ın yaz mevsiminin en çok dinlenen şarkılarından oluşan listesinde de en üst sıraya oturan Drake, aynı zamanda listede en fazla şarkısı bulunan sanatçı. Listede "In My Feelings"in dışında 4 şarkısı daha bulunan Drake'in gücünün internetten aldığını söylemek mümkün. Üstelik görünenin aksine tüm bu etkileşimi ve ilgiyi başarılı bir sosyal medya stratejisine borçlu olduğunu düşünmek çok da yanlış olmaz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.