YouTube, kullanıcılarına platformda ne kadar süre video izlediklerini gösterecek

Google, geçtiğimiz Mayıs ayında düzenlenen Google I/O'da, kullanıcıların teknoloji kullanımlarını daha iyi anlamalarına yönelik yeni araçlar geliştirdiğini duyurmuştu.
YouTube, kullanıcılarına platformda ne kadar süre video izlediklerini gösterecek

Google, geçtiğimiz Mayıs ayında düzenlenen Google I/O'da, kullanıcıların teknoloji kullanımlarını daha iyi anlamalarına yönelik yeni araçlar geliştirdiğini duyurmuştu. Şirket, kullanıma sunduğu bu araçlar ile teknolojinin, insanı hayattan uzaklaştırmak yerine, insan hayatını geliştirmesi gerektiğini savunuyor.

Bu bakış açısıyla, video paylaşım platformu YouTube, üyelerin platformda geçirdikleri süreyi daha iyi anlamaları için uygulamasına yeni özellikler ekledi.  Şirket blogundan yapılan açıklamaya göre YouTube kullanıcıları, bundan böyle video izleme sürelerini görebilecekler. Veriler ise günlük, bir önceki gün ve 7 günlük bir süreyi kapsayacak. Profile eklenen özellik ayrıca kullanıcıların 7 günlük ortalama video izleme süresini de gösterebilecek.

Google'ın,  kullanıcıların 'dijital refahını' ( digital well-being) düşünerek attığı adımlar bununla sınırlı değil. Platformdan kendisini alamayan kişilerin, ara vermelerini gösteren bir bildirim olabileceği gibi, uygulamanın gönderdiği anlık bildirimler de tek bir günlük bildirimde toplanabilecek. Youtube'un bu özellikleri göstermek için bir de platform yarattığı bilgisini de buradan paylaşalım.

Bu arada Instagram ve Facebook gibi sosyal medya uygulamalarının da geçtiğimiz haftalarda kullanıcıların geçirilen zamanı öğrenmelerinin artık mümkün olduğunu açıklamıştı. Bu bilgiyi kaçırdıysanız, yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.