Artık Snapchat'te müzikli GIF'ler paylaşabileceksiniz

Artık Snapchat'te müzikli GIF'ler paylaşabileceksiniz

Yakın zamanda üçüncü parti geliştiricilere kapılarını açan Snapchat, platformunda müzikli GIF aracı TuneMoji entegrasyonuna izin verdi. TuneMoji uygulamasını indirmiş olan kullanıcılar, artık Snapchat Hikeyelerinde ve sohbetlerinde müzikli GIFler paylaşabilecek.

Eğer şimdiye kadar TuneMoji'yi duymadıysanız, uygulamadan bahsetmekte fayda var. TuneMoji'deki GIFler diğer GIFlerden farklı olarak müzik ya da ses dosyası içeren bir katmana daha sahip. Bu katman GIF'in kendisine döngü halinde eşlik ediyor.

Tıpkı Giphy gibi kendini GIFleri aratabildiğiniz bir veri tabanı olarak konumlandıran TuneMoji'de aramalarınızı kelime, terim ve emoji ile yapabiliyorsunuz. Arama sonuçlarından dilediğiniz GIF'i belirledikten sonra ise nerede paylaşacağınızı seçebiliyorsunuz. Snap ve TuneMoji'nin entegrasyonu sayesinde artık seçenekler arasında Snapchat öne çıkıyor.

Snapchat'in geliştirici platformu SnapKit üzerinden kurulan bu entegrasyon, etkileşim artışında rol oynayabilir. Ancak geliştirici platformunu uzun süre açmayı tercih etmeyen Snapchat, üçüncü parti uygulamalara getirdiği kısıtlamalarla geliştiricilere olan mesafesini hala koruyor.

TuneMoji örneğinde de bu mesafeyi açıkça görebiliyoruz. Snapchat'te paylaşılabilen TuneMoji GIFleri, Snapchat uygulamasının içinde paylaşıma açık değil. Dolayısıyla Snapchat'te TuneMoji GIF'i paylaşabilmek için TuneMoji uygulamasına gitmeniz ve paylaşımı oradan yapmanız gerekiyor. Bu noktada kullanıcılar müzikli GIF paylaşımı için bu yolu tercih etmek istemeyebilir.

Yine de  TuneMoji CEO'su James Fabricant ise sadece Snapchat'le değil tüm mesajlaşma uygulamarıyla daha yakın entegrasyonlar üretmeye çalıştıklarını belirtiyor. O zamana kadar Snapchat kullanıcıları, sohbetlerinde kullanmak istedikleri müzikli GIFleri TuneMoji üzerinden gönderebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.