Windows 95 artık bir uygulama olarak indirilebiliyor

Windows 95 artık bir uygulama olarak indirilebiliyor

Bugün Windows 95'in doğum günü, yıllar önce 24 Ağustos 1995 tarihinde piyasaya sürülen işletim sistemi Windows 95 pek çok özelliği ile devrim niteliğinde özellikleri kullanıcılarla tanıştırmıştı.

Bugün ise Windows 95, artık özleyenleri ve nostalji yapmak isteyenler için bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Bugüne kadar Microsoft'un popüler işletim sisteminin Apple Watch, Android akıllı saatler hatta Xbox One üzerinde çalışan uygulamaları geliştirilmişti. Ancak bir başka geliştirmeci bugün Windows 95'i öyle bir uyarladı ki artık Windows 95'i bir uygulama olarak modern işletim sistemlerinde de çalıştırmak mümkün.

Slack'te geliştirici olarak çalışan Felix Rieseberg tarafından hazırlanan uygulama Windows 95'i sorunsuz şekilde çalıştırıyor ve kullanıcıların bu işletim sistemini sanal olarak deneyimlemesini sağlıyor. GitHub üzerinden yayınlanan bu Windows 95 uygulaması, hem Windows 10 hem Linux hem de macOS işletim sistemlerinde çalışabiliyor.

Windows 95'in yükleme boyutlarının ise işletim sistemine göre 105MB ile 129MB arasında değişen bir boyutta olması bir başka detay. Bugün karşı karşıya geldiğimiz GB'lar dolusu dünyayı göz önüne aldığımızda son 23 yılda teknolojinin ne kadar yol kat ettiğini görmek mümkün. Özellikle nostalji yapmak isteyenler için mutlaka göz atılması gereken bir uygulama kolayca yüklenebiliyor ve bilgisayarınızı çok fazla yormadan kolaylıkla kullanılabiliyor.

Windows 95'i yükleyen kullanıcılar, o yıllardaki Windows gezginini deneyimleyebilir, Wordpad, MS Paint gibi uygulamalara göz atabilir ve işletim sisteminin dosyalarına göz atarak bir nostalji turu atabilir. Internet Explorer programı ise uygulama üstünde maalesef tam fonksiyonel olarak çalışmıyor. Ancak yine de Windows 95'i özleyenler ve hiç kullanmamış yeni nesiller için denemek artık hiç de zor değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.