Hyundai, Hindistanlı araç paylaşım girişimi Revv'e 14.3 milyon dolar yatırım yaptı

Koreli otomobil üreticisi Hyundai, Hindistan'da önemli bir yatırıma imza atarak Hindistanlı araç paylaşımı girişimi Revv'e 14.3 milyon dolarlık bir yatırım yaptı ve önemli bir stratejik ortaklık sağladı.
Hyundai, Hindistanlı araç paylaşım girişimi Revv'e 14.3 milyon dolar yatırım yaptı

Hindistan pazarında en güçlü ikinci otomobil satıcısı olan Hyundai, yine Hindistan'da faaliyet gösteren Revv adlı girişime ortak oldu. Hyundai yatırımı resmi olarak duyururken, Revv girişimi ise Seri B yatırımını 14.3 milyon dolarlık yatırımla kapattığını açıkladı. Bu turda, Japonya merkezli Dream Incubator, Telama Investment ve Sunjay Kapoor da yer aldı. Ayrıca girişimin hali hazırdaki yatırımcıları Edelweiss ve Beenext de bu yatırım turuna katılım gösterdi.

2015 yılında kurulan Revv, ABD'deki Zipcar benzeri bir araç kiralama hizmeti sunan bir girişim. Şu anda filosunda 1000 civarında otomobil bulunan Revv, Hindistan'ın tam 11 farklı şehrinde faaliyet gösteriyor ve şu ana dek 300 binden fazla müşteriye hizmet vermiş. Gelen yatırımlarla birlikte Revv ciddi bir büyüme bekliyor. Şirketin kurucu ortakları Anupam Agarwal ve Karan Jain'in paylaştığı rakamlara göre şirket önümüzdeki 12 ile 18 ay içerisinde Hindistan'daki 30 farklı şehirde operasyon yapar hale gelecek. Şirketin filosunun ise 10 bin ile 12 bin araç arasına çıkması hedefleniyor. Girişime yatırım gerçekleştiren Hyundai, araç temini ile ilgili olarak herhangi bir anlaşma yapmamış olsa da, filo genişlemesinde Hyundai'nin girişime araç sağlaması ihtimaller dahilinde gözüküyor.

Hindistan araç paylaşım servisleri konusunda büyük bir pazar

Revv'in kurucu ortakları bugün sahip olunan klasik araç sahipliği ve satın alma davranışlarının yakın gelecekte değişeceğini öngörüyor. Hindistan'da araç sahibi olan insanların sayısının düşüklüğü de göz önüne alındığında, Hindistan pazarı araç paylaşım servisleri ve araç kiralama gibi konularda büyük potansiyel vaat ediyor. Bugün Hindistan'da toplamda 15 bin adet otomobil araç paylaşım servislerinde kullanılıyor. Ancak bu rakamın 2020'de 50 bin adede, 2022'de ise 150 bin adede çıkacağı öngörülüyor. Bu hızlı ve potansiyel büyüme ise elbette otomobil üreticilerini de etkileyecek önemli bir başka gelişme.

Revv'in rakiplerinden birisi olan Zoomcar da son olarak 40 milyon dolar yatırım almıştı. Zoomcar'ın yatırımcıları arasında ise Ford markası da yer almıştı. Kısacası Hindistan pazarındaki bu potansiyele dünyanın farklı yerlerindeki otomobil üreticilerinden ilgi ne ilk ne de son olacak gibi gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.