Facebook Şampiyonlar Ligi maçlarının Latin Amerika'daki yayın hakkını aldı

Facebook Şampiyonlar Ligi maçlarının Latin Amerika'daki yayın hakkını aldı

Dün UEFA'nın yaptığı açıklamaya göre Facebook Latin Amerika'da oynanan UEFA maçlarının yayın hakkını satın aldı. Böylece Latin Amerika'daki futbol severlerin, maçları izlemek için yerel TV kanallarına ödeme yaptığı günler geride kaldı.

Facebook'un UEFA ile imzaladığı anlaşma, hem Şampiyonlar Ligi hem de Süper Kupa maçlarını sezon başına 32 maça kadar ücretsiz ve canlı yayınlamayı kapsıyor. Latin Amerika'nın önde gelen bir çok futbol oyuncusunun her yıl bu maçlarda yer aldığını düşünürsek, Facebook'un bu yeni anlaşmasının en çok Latin Amerika'lı futbolseverleri mutlu edeceğini söyleyebiliriz.
Aslına bakarsanız Facebook spor yayıncılığıyla uzun süredir ilgileniyor. Ocak ayında Eurosport CEO'sunu spor yayın hakları için ekibe katan şirket, NBA ile yaptığı yayın anlaşmasıyla da dikkat çekmişti.
Yine de Facebook'un bu alanda tek başına hareket ettiği söylenemez. NBA ile benzer bir anlaşmaya sahip olan Twitter, bu yılın başında Beyzbol dalında da MLB ile anlaşmaya vardı. Bu arada sosyal ağlarda spor müsabakalarından yapılan canlı yayınlar söz konusu olduğunda YouTube'un varlığı da yadsınamaz.

Tüm bu rakipleri göz önünde bulundurduğumuzda Facebook'un bu alanda yeni anlaşmalara imza atması beklenebilir. Ancak Facebook'un UEFA ile imzaladığı bu yeni anlaşma şimdilik sadece İspanyolca konuşan ülkeler ile sınırlı. 2018 ile 2021 yılları arasında geçerli olan anlaşma, bu hafta gerçekleşen Süper Kupa ile başladı. Facebook'un anlaşma kapsamında canlı yayınların yanı sıra maçın öne çıkan kısımlarını yayınlama hakkını satın aldığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.