Google kıyaslamalı aramaları artık daha hızlı gösterecek

Her geçen gün bir yenilikle karşımıza çıkan Google, şimdi de arama sonuçlarını daha detaylı hale getiren SEO özelliği snippet'i geliştiriyor.
Google kıyaslamalı aramaları artık daha hızlı gösterecek

Her geçen gün bir yenilikle karşımıza çıkan Google, şimdi de arama sonuçlarını daha detaylı hale getiren SEO özelliği snippet'i geliştiriyor. Google, arama sonuçlarında öne çıkan snippet'ler için ek bir panel oluşturuyor. Böylelikle bu yeni biçimi destekleyen bir sorguyu ararken, daha fazla bilgi içeren ana özellikli snippet'in altında ekstra bilgiler de yer alacak.

Örneğin, kuvars ve granit taşlarını kıyaslamalı olarak ararsanız resimlerle birlikte ana özellikli snippet'i, ardından maliyetler, avantajlar, ağırlık ve dayanıklılık ile ilgili fikirleri göstermek için genişletilebilecek dört ek özellikli snippet'leri elde edeceksiniz. Bu konular, Google'ın algoritmalarının bu konu hakkında ne anlama geldiğini temel alarak otomatik olarak seçiliyor. Bu güncelleme, arama ile hızlı bir şekilde bilgi alınmasına yardımcı olmak için yapılan bir dizi iyileştirme işlemi diyebiliriz.

Geçtiğimiz şubat ayında Google, çok yönlü özelliklere sahip snippet'leri duyurmuştu. Bunlar, gönderilenden daha fazla yorum yapılmasına izin verecek kadar geniş bir sorgu için sunulabilen snippet'ler olarak karşımıza çıktı. Google artık, daha genel bir konudan uzaklaşmak yerine, aramaların belirli bir konuyu daha geniş bir şekilde görmeyi sağlayan yeni snippet'leri yayına hazırlıyor.

Google'ın yeni snippet panelinin birçok kullanıcı için henüz aktif edilmediğini belirtelim. Lakin yetkililer, özelliğin yakın zamanda tüm kullanıcılar tarafından kullanıma hazır olacağını belirtiyor.

Şu an için bu özelliği kullanabilen kişilerin bunu sadece mobil cihazlar üzerinden gerçekleştirebildiklerini de hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.