Amazon Londra'da çalışmak üzere blockchain developer arıyor

Amazon Londra'da çalışmak üzere blockchain developer arıyor

Kripto para piyasasında 2017'nin en heyecan verici ve tabi aynı zamanda en manipüle edici olayları Alibaba'nın ve Amazon'un kripto para ile ödeme kabul edeceği yönünde çıkan asılsız haberlerdi. Herhangi bir dayanağı olmayan bu haberler bir anda sosyal ağlarda yayılınca kripto paralarda anlık ciddi yükselişler meydana gelebiliyordu.

Neyse ki bu tür haberlerin ve paylaşımların sahte olduğu anlaşıldıkça etkisi de düşmeye başladı ve artık yatırımcılar daha sakin işlemler yapıyorlar.

Büyük platformlar resmi olarak kripto para piyasasına ne zaman girer bununla ilgili bir şey söylemek şu anda pek mümkün olmasa da blockchain teknolojisini kullanma yönündeki ilgilerinin devam ettiği ortada.

Amazon'un sitesinde bulunan "Blockchain Prototyping Architect/Developer" iş ilanı da bunun göstergelerinden biri. Daha önce Amazon, IBM ve Oracle'ın blockchain tabanlı hizmetler sunmasıyla beraber kendi blockchain hizmetlerini “blockchain as a service” ismi ile duyurmuştu.

İlanın detaylarında özellikle son kullanıcıyla birebir etkileşime geçecek bir geliştirici aranıyor olması iki farklı şekilde yorumlanabilir. İlk olarak kullanıcılar hala blockchain tabanlı AWS hizmetlerini nasıl kullanacağını anlayamamış ikinci olaraksa Amazon bu alandaki hizmetlerini bir adım daha ileri taşıyarak tüketiciye doğrudan dokunmayı amaçlıyor. Son kullanıcı bu teknolojiyle sunulan hizmetleri ne kadar iyi kullanırsa gelecekte yapılacak geliştirmeler daha çok blockchain ve dağıtık defterler üzerine geliştirilir.

İlanda yer alan önemli bir detay da aranan özelliklerden birinin smart contract'lar özelinde tecrübe ve Ethereum altyapısı deneyimi. Bunu konuda yorumu size bırakıyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.