Sıkça Sorulan Sorular: WhatsApp'ta Toplu Mesaj Listesi nasıl oluşturulur?

Bayram süresince ailelerimizin en sevdiği şeylerden biri de bayram mesajı göndermek. Bu nedenle bayram günleri yaklaşırken Sıkça Sorulan Sorular'da WhatsApp'ın Toplu Mesaj Listesi özelliğine yer veriyoruz.

Bayram süresince ailelerimizin en sevdiği şeylerden biri de bayram mesajı göndermek. Bu nedenle bayram günleri yaklaşırken Sıkça Sorulan Sorular'da WhatsApp'ın Toplu Mesaj Listesi özelliğine yer veriyoruz. WhatsApp’ın Toplu Mesaj listesi özelliği sayesinde mesajı birden fazla kişiye aynı anda gönderebilirsiniz.

Toplu Mesaj Listeleri, devamlı olarak toplu mesaj gönderebileceğiniz kişilerin kaydedilmiş listeleridir. Böylece mesaj göndermek istediğinizde aynı kişileri tekrar seçmenize gerek kalmaz.

Android için Toplu Mesaj Listesi oluşturma

Öncelikle Android işletim sisteminde nasıl toplu mesaj listesi oluşturacağınızı aktaralım. Toplu mesaj listesi oluşturmak için WhatsApp'ı açarak sohbetler ekranına gidin. Ardından menü tuşuna basarak yeni toplu mesaj seçeneğine basın. Bu alanda kişilerinizin ismini yazarak veya + tuşuna basarak kişi listenizden kişi seçebilirsiniz. Son olarak bittiye ve ardından oluştura dokunun.

Bu işlemler, toplu mesaj alıcılarınızı içeren yeni bir liste oluşturacaktır. Toplu Mesaj Listesine mesaj gönderdiğiniz zaman, mesajınızın listedeki herkese gönderiliceğini söyleyelim. Alıcılar, mesajı normal bir mesaj olarak alırlar. Cevapladıklarında ise mesajları sohbetler ekranınızda normal bir mesaj olarak görünür. Yani yolladıkları mesaj Toplu Mesaj Listesindeki diğer kişilere iletilmez.

Bu arada sadece sizi telefonunun adres rehberine kayıt etmiş kişilerin Toplu Mesajınızı alabileceğini belirtelim. Eğer bir arkadaşınız toplu mesajınızı alamıyorsa, sizi henüz adres rehberine eklememiş demektir.

Android için WhatsApp'ta Toplu Mesaj Listesi düzenleme

WhatsApp'ın Android sürümünde toplu mesaj listesini düzenlemek için öncelikle toplu mesaj listesini açın. Ardından Menü Tuşu'na basarak Toplu mesaj liste bilgisi'ni seçin. Toplu mesaj liste bilgisi ekranında göreceğiniz Kalem simgesine dokunarak Toplu Mesaj Listenizin ismini kolayca değiştirebilirsiniz.

Alıcı Ekle... tuşuna dokunarak da listeye alıcılar ekleyebilmeniz mümkün. Eğer Katılımcıları çıkartmak istiyorsanız, çıkartmak istediğiniz katılımcıya uzun basın ve Toplu mesaj listesinden çıkart: {alıcı ismi}' seçeneğini seçin.

Android için WhatsApp'ta Toplu Mesaj Listesi silme

Android'de Toplu Mesaj Listesini Silmek için Sohbetler ekranında, silmek istediğiniz toplu mesaj listesine dokunup basılı tutun. Ardından Toplu mesaj listesini sil'e dokunun ve son olarak Sil'e basın.

iPhone için WhatsApp'ta Toplu Mesaj Listesi oluşturma

Gelelim iPhone kullanıcılarının bu özelliği nasıl kullanancağına. WhatsApp'ı açtıktan sonra Sohbetler ekranının üstündeki Toplu Mesaj Listesi tuşuna dokunun. Bu işlemin ardından Toplu Mesaj Listesi ekranının aşağısında yer alan Yeni Liste'ye basın. Bu ekranda Kişi isimlerini yazarak veya (+) tuşuna basarak kişi listenizden kişileri seçmeniz mümkün. Son olarak Oluştur'a dokunarak işlemi tamamlayabilirsiniz.

iPhone için WhatsApp'ta Toplu Mesaj Listesini düzenleme

Eğer Toplu Mesaj Listesini düzenlemek isteyen iPhone kullanıcısıysanız Toplu Mesaj Listelerini'ni açarak Düzenlemek istediğiniz listedeki (i) tuşuna dokunun. Karşınıza çıkan Bilgi ekranı üzerinden Toplu Mesaj Listesinin ismini değiştirebilirsiniz. Listeyi düzenle... seçeneğine dokunarak da kişileri kolaycaekleyip çıkartabilirsiniz.

iPhone için WhatsApp'ta Toplu Mesaj Listesini silme

iPhone cihazınızda WhatsApp'taki Toplu Mesaj Listesini Silmek istiyorsanız öncelikle Sohbetler ekranının üstündeki Toplu Mesaj Listesi tuşuna dokunun. Ardından Silmek istediğiniz toplu mesaj listelerinin üzerinde parmağınızı sola doğru kaydırın. Son olarak Sil'e dokunun.

Gördüğünüz gibi WhatsApp'ta Toplu Mesaj Listeleri'ni kullanmak oldukça kolay. Aklınıza takılan soruları ve yer vermemizi istediğiniz konuları yorumlara yazarak bize iletebilirsiniz. Şimdiden herkese iyi bayramlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.