Starbucks'ı da bünyesine ekleyen Yemeksepeti'nin "Vale" rakamları

Starbucks'ı da bünyesine ekleyen Yemeksepeti'nin

Yemeksepeti’nin paylaşım ekonomisi ekosistemi kapsamında geliştirdiği ve restoranlar arası kurye paylaşımı modelini kullanan Yemeksepeti Vale hizmeti, geniş kapsamlı olarak faaliyet göstermeye devam ediyor.

Türkiye’de online yemek siparişinin en önemli oyuncularından olan Yemeksepeti Vale'nin işlevini ve hizmetle ilgili kapsamlı bilgileri daha önce sizlere aktarmıştık. Talebe göre dağıtım servislerinin Yemeksepeti’ne özelleşmiş hali olan Vale hizmeti ile paket servisi olmayan işletmelerin de Yemeksepeti restoranlarının kuryelerinden faydalanmasını sağlıyor. Vale ile sisteme dahil olan restoranlar, Yemeksepeti'nin belirttiğine göre cirolarını ortalama yüzde 30 kadar artırıyor.

Yemeksepeti Vale, iş modeli itibarıyla kurye hizmetine yatırım yapmayı tercih etmeyen restoranların yanı sıra lokal olarak isim yapmış küçük işletmelere, 3. nesil kahvecilerden butik pastacılara kadar her türlü işletmenin sisteme dahil olmasını sağlıyor.

Yemeksepeti’nin Vale hizmeti şu anda İstanbul, Ankara ve İzmir’de faaliyet gösteriyor. 3 büyük ilde 1000’e yakın restoran vale hizmetinden faydalanıyor. Yemeksepeti İş Geliştirme Direktörü Mert Baki, bu yıl itibarıyla hedeflenen restoran sayısına ulaştıklarını, fakat Yemeksepeti olarak önceliklerinin Vale’nin kapsamını genişletmek ve daha fazla restoranı bu ekosisteme dahil edebilmek olduğunu söyledi.

Starbucks'tan da sipariş artık mümkün

Yemeksepeti Vale hizmetini kullanan bir diğer marka ise uzun zamandır platforma eklenmesi beklenen Starbucks oldu. Starbucks, İstanbul’da şu an için Etiler ve Levent gibi bazı semtlerde Vale ile hizmet veriyor. Yakın zamanda bu semtlerinin sayısının artacağını umuyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.