TÜRSAB, Booking.com'dan sonra Airbnb, Agoda ve Expedia için davaya hazırlanıyor

TÜRSAB, Booking.com davası sonuçlanmadan 20’ye yakın internet sitesi hakkında hukuki işlem başlatma kararı aldı. İsmi geçen 20 site arasında Airbnb, Agoda, Skyscanner ve Expedia gibi dünyaca ünlü rezervasyon siteleri de bulunuyor.
TÜRSAB, Booking.com'dan sonra Airbnb, Agoda ve Expedia için davaya hazırlanıyor

Booking.com ile ilgili sıkıntıların çözülmesini beklerken, TÜRSAB'dan diğer benzer sitelere ilişkin yeni bir haber geldi. Booking.com, geçen yılın başında TÜRSAB'ın açtığı dava sonucunda haksız rekabete neden olduğu ve vergi ödemediği gerekçesiyle Türkiye’den otel rezervasyonuna kapatılmıştı. Şimdi de TÜRSAB Yönetim Kurulu, Booking.com benzeri şekilde yurtdışı merkezli, Türkiye’de vergi ödemeyen online rezervasyon sitelerine dava açmaya hazırlanıyor.

Bu konu kapsamında, TÜRSAB'ın 20’ye yakın internet sitesi hakkında hukuki işlem başlatma kararı aldığını söyleyebiliriz. İsmi geçen 20 site arasında Airbnb, Agoda, Skyscanner ve Expedia gibi dünyaca ünlü rezervasyon siteleri de bulunuyor.

Yönetim Kurulu toplantısında konuyu gündemine alan TÜRSAB, 20'ye yakın internet sitesinin Türk pazarında, Türk müşteriye, Türkiye’de ürün ve hizmet satarak kazanç elde etmesine rağmen, vergi ödemeyerek Türk Seyahat acenteleri ve Türk tur operatörleriyle haksız rekabet içerisinde bulunduğunu söyledi.

Booking.com’a Türkiye’den erişimin engellenmesinin ardından şirket yetkilileri, Mayıs 2017’de Türkiye’ye gelerek dönemin Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile bir görüşme yapmıştı. Yapılan görüşmenin ardından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de Booking.com’un Türkiye’de yasalara uygun şekilde faaliyette bulunmasına ilişkin görüşme yaptıklarını belirtmiş ve konuyu halletmeleri gerektiğini söylemişti.

Booking.com davası ise hala sonuçlanmadı. TÜRSAB'ın yeni kararına baktığımızda uzunca bir süre sonuçlanmayacağını söylemek mümkün görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.