Slack, aldığı 400 milyon dolardan fazla yatırımla değerlemesini 7 milyar dolara çıkardı

Slack, aldığı 400 milyon dolardan fazla yatırımla değerlemesini 7 milyar dolara çıkardı

Profesyonel iş dünyasında ekiplerin birbirleriyle sohbet etmelerine ve daha fazla işi gerçekleştirebilmek için birçok entegre uygulamadan veri aramasına izin veren uygulama olan Slack, 400 milyon dolardan fazla yatırım aldı. Şirket, aldığı bu yatırımla değerlemesini de 7 milyar dolara çıkarmış oldu.

SoftBank, Eylül 2017'de değerlemesi 5,1 milyar dolar olan Slack'e 250 milyon dolarlık yatırım yapmıştı. Slack'in değerlemesi ise yeni yatırımla birlikte o günden bugüne 2 milyar dolar kadar artmış oldu. Yatırım turuna katılan diğer şirketlerin ismi belli olmasa da 41 farklı şirketin 400 milyon doların üstündeki yatırımda payı var. Yatırım turunun kapanıp kapanmadığı ise henüz belli değil. Yeni yatırımın, Slack'in bugüne kadar aldığı en büyük yatırım olduğunu da belirtelim.

Şirketin bu denli büyük bir yatırım almasının arkasında bazı nedenler yatıyor. Kullanıcıların ihtiyaç duyabilecekleri her türlü veriyle harmanlanmış ciddi konuşmaları bir araya getirme ve bunlara katılmalarını sağlayan uygulamalar, insanların işyerinde iletişim kurdukları e-posta gibi diğer yöntemlerin yerini almaya başladı.

O sebeple kurumsal mesajlaşma uygulamalarından en çok tercih edileninin böyle bir yatırım alması çok da mantıksız görünmüyor. Bir diğer neden ise Slack'in bu sektörde lider konumda olması. Buna rağmen Microsoft'un Teams'inin ve Facebook'un Workplace'inin de pazarda etkin hale gelmesi akıllarda soru işaretlerinin oluşmasına neden oluyor. Fakat bu noktada, Slack'in dünyanın en iyi 100 şirketinden 65'i tarafından kullanıldığını da belirtmemiz gerekiyor.

Slack'in aktif 8 milyon kullanıcısı bulunuyor ve bunların 3 milyonu uygulamayı kullanmak için ücret ödüyorlar. Uzun lafın kısası Slack, aldığı yatırımın da etkisiyle liderliği kimseye kaptırmayacak gibi duruyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.