Volkswagen, elektrikli araçlarında da zehir saçmayı başarmış!

Volkswagen, elektrikli araçlarında da zehir saçmayı başarmış!

Emisyon yazılımı skandalı ile gündeme gelen ve ABD'ye 4,3 milyar dolar ödemeye mahkum edilen VW Group, skandalın ardından 2025 yılına kadar tamamen elektrikli 23 model otomobil piyasaya süreceğini açıklamıştı. Daha sürdürülebilir ve çevreyle dost bir enerji ile araçlarını yollarda göstermek isteyen Alman araç üreticisi bu talebi pek de karşılayabilmiş gibi görünmüyor.

Zira, VW Group aralarında Porsche, Audi ve VW elektrikli ve hibrit araç modellerinin olduğu yaklaşık 124 bin aracı zehirli ağır metal olarak kabul edilen kadmiyum kullandığı gerekçesi ile geri çağırdı. Kadmiyum, şarj cihazlarında tespit edildi.  VW, 20 Temmuz'da yetkililere, Avrupa kullanım ömrü sona eren araç mevzuatıyla olası bir uyumsuzluğun olabileceğini bildirerek, araçların daha sonra imha edilmesini sağlayacağını bildirdi.

VW şarj cihazı başına sadece 0.008 gram kadmiyum tespit ettiklerini bildirdi. VW Group, durumu fark etmesinin ardından şarj cihazı tedarikçisini değiştirip ve üretime devam etti. Ancak üretilen araçların tedarikçi firma çalışanlarının ve tüketicilerin kadmiyumdan etkilenip etkilenmediğine dair net bir açıklama yok. Kadmiyum sızmasının 2013 ile Haziran 2018 arasında üretilen araçları kapsadığı belirtiliyor.

Görünün o ki, VW Group'u yakın gelecekte yine zor günler bekliyor. 2017 yılında  yaklaşık 8 yıllık bir aradan sonra Jochen Sengpiehl şirketin CMO koltuğuna geri getirilmesi ise VW'nin imajını düzeltecek kadar güçlü bir hamle olmadı. Zira, üründeki hatanın markaya verdiği zarar, pazarlama çalışmaları ya da yeni bir marka imajı ile düzeltilebilecek gibi görünmüyor.

Sengpiehl, araç üreticisinin 'Alman görüntüsü' imajını logo da dahil olmak üzere değiştirmek istediklerini ve bu yönde çalıştıklarını açıklamıştı. Şirket, elektrikli araçlar yoluyla tüketicisiyle yeni bir bağ kurmak istiyordu.  Sengpiehl'in "Tüketicilerin bizimle birlikte eğlenmesini istiyoruz. Bu nedenle daha renkli olmaya ihtiyacımız var.” öz eleştirisi ise markadaki "baskın Alman karakterinin" bir özetiydi.

Şirket yöneticileri her fırsatta 'TOGETHER -Strategy 2025'  adı altında oluşturduğu stratejilerinde yenilikçi, müşteri odaklı, sürdürülebilir bir şirket olmayı planladıklarını açıklıyorlar.  Markanın dönüşümünde topluma ve çevreye karşı sorumluluğunu sürdürmek isteyen araç üreticisinin bu süreçte nasıl aksiyon alacağına hep birlikte tanık olacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.